avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca am contract prenuptial si construiesc o casa ,pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca am contract prenuptial si construiesc o casa ,pot sa o vand ...

Daca am contract prenuptial si construiesc o casa ,pot sa o vand farasacnsult sotul ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:23, 27 Iulie 2021
Ce înțelegeți prin contract prenupțial?
Dacă aveți convenție prin care ați optat pentru regimul separației de bunuri și casa va fi proprietatea Dvs., da, o puteți vinde.
Nu exista contract prenuptial in Romania.
Dacă va referiți la o convenție matrimonială, ati încheiat-o deja sau e la stadiul de intenție?
Desi va fi bunul dvs propriu, daca sotul inscrie in cartea funciara ca e locuinta familiei, nu o puteti vinde pana la divort, daca sotul nu e de acord.
DA AM INCHEIAT-O
Cum poate sa o inscrie daca nu are domiiliul acolo si nu a participat financiar si nu este pe numele lui?

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Daca o proprietate e deja cumparata, am dreptul sa fiu trecuta in acte dupa casatorie? Dalmatian Dalmatian Prietenul meu vrea sa isi ia o casa iar noi inca nu suntem casatoriti. Eu imi doresc sa facem pasul impreuna, insa nu se poate asta. As vrea sa stiu, daca isi ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei bep bep In noul Cod Civil apare sintagma de locuinta a familiei. Are cineva idee cum se face inscrierea unui apartament in Cartea Funciara ca fiind locuita a familiei? ... (vezi toată discuția)