avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea in rezerva a unui militar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea in rezerva a unui militar.

Daca am facut un raport, prin care am solicitat trecerea in rezerva cu drept de pensie de serviciu pentru limită de vârstă cu reducerea varstei de pensionare, iar comandantul/seful UM nu este de acord trecand un aviz negativ pe raport, mai pot fi trecut in rezerva in baza acestui raport? Trebuie sa stau pana la 60 de ani sau pana cand seful v-a avea amabilitatea sa-mi puna un aviz pozitiv? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ManuXDW , utilizator 19:26, 5 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie intocmit un alt raport ...in opinia mea.

Ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în activitate pot fi trecuți în rezervă sau direct în retragere, după caz, în următoarele situații:
a) la împlinirea vârstei standard de pensionare pentru limită de vârstă;
...
g) la cerere, pentru motive bine întemeiate;
h) prin demisie;
...
(extras Legea 80/1995)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport pensie militar ManuXDW ManuXDW Daca am facut un raport, prin care am solicitat trecerea in rezerva cu drept de pensie de serviciu pentru limită de vârstă cu reducerea varstei de ... (vezi toată discuția)
Pot fi trecut in rezerva fara acordul meu ? Ionuk5 Ionuk5 Sunt angajat al Jandarmeriei si am fost declarat APT LIMITAT IN TIMP DE PACE SI RAZBOI cu deficienta USOARA 30% conform HG nr 56/2012, totodata am fost scutit ... (vezi toată discuția)
Apt medical Danut1222 Danut1222 Sunt ofiter si in urma unui accident nu mai vad cu un ochi! Conform baremelor nu mai pot profesa ca militar, feci ma pot trece in rezerva? Mentionez ca cu ... (vezi toată discuția)