avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Linie de credit / insolventa societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Linie de credit / insolventa societate

Societatea a accesat o linie de credit fara garanții. Am fost anunțați de banca ca linia de credit nu se mai poate prelungi iar suma va trebui returnată. In momentul de fata exista datorii si catre furnizori. Societatea se afla in imposibilitate de a returna banii. Ce se va intampla cu linia de credit in caz de insolventa? Se poate vinde firma cu linia de credit?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 15:18, 7 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca societatea are datorii mai mari de 40.000 lei, cu scadenta depasita de mai mult de 60 de zile si nu le achita pentru ca nu are bani este in stare de insolventa si aveti obligatia sa cereti catre tribunal deschiderea procedurii insolventei.

In procedura de faliment toate bunurile societatii se vand, iar banii se distribuie catre creditori, in functie de rangul de prioritate si de procentul din masa credala al fiecaruia.

Apoi societatea se radiaza, chiar daca mai exista datorii neplatite.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Buna ziua.Firma pana la insolventa, se poate vinde, in conditiile legii, nu scrie nicaieri ca este interzis acest fapt. Sanatate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara ... annnamm annnamm Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara insolventa totala ? Daca se intra in aceasta procedura inseamna ca datoriile vor fi sterse ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)