avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari /lege,articol care combate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari /lege,articol care combate legea protectiei datelor personale

Daca ca membru al asociatiei de proprietari solicit prin cerere solicit copii dupa contractul de angajare a administratoarei,oamenilor de serviciu,etc,diferite copii dupa alte acte,respectic rapotr cenzor pe 2019 cu ce articol de lege respectiv lege pot sa mi sustin cererile pentru a nu mi se mai raspunde cu legea protejarii datelor personale refuzindu mi se mereu cererile respectiv si de anumite departamente ale primarie invocindu se mereu si mereu protectia datelor personalei!multumesc pentru intalegerea dvs
Cel mai recent răspuns: widad , utilizator 17:07, 12 Februarie 2020
il puteti actiona in instanta dar este prea...cu obligatia de a face...dar v-am spus este...doar daca aveti motive f intemeiate , bine pana la urma este un drept care este incalcalcat, ar trebuii sa fie de ajuns.
asociatie...departament asociatii primarie....toti imi recomanda sa apelez la instanta de judecata!sincer nu i inteleg de ce opteaza spre aceasta alternativa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ce alternativa ati dori ? Ati depus plingere oficiala la primarie , despre nerespectarea legii 196/2018 ?Daca nu aveti nimic scris, e normal sa va indrume la instante.

Art.102
Articolul 102
(1)Urmatoarele fapte constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa constituie, potrivit legii penale, infractiuni:
.................
e)nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum si neindeplinirea sau depasirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de catre administrator;
....................................
(2)Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
................
c)faptele prevazute la alin. (1) lit. e) si j), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei;
...............
(3)Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) se aplica persoanelor fizice sau juridice vinovate.
(4)Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1), facuta la sesizarea oricarei persoane interesate sau din oficiu, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac dupa cum urmeaza:
...................
b)de catre primari sau de imputernicitii acestora sau de catre Politia Locala in cazul faptelor prevazute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) si o)-s);
[ link extern ]

In ceea ce priveste GDPR, solicitati un punct de vedere la ANSPDCP, daca exista vreun motiv ca presedintele asociatiei dvs. sa va refuze solicitarile.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2020
latka, utilizator
Am avut sesizare la primarie in primavara 2019,au constatat o serie de nereguli am fost anuntata ca li s a administrat 2500lei amenda.....dar anul acesta am luat o iar cu alte cereri fiindca eu am ramas tot fara copiile actelor solicitate!Nici macar nu mi se dovedeste printr un inscris...nr proces verbal ca amenda respectiva e reala,daca s a achitat amenda...oricum luna aceasta iarasi avem planificata intilnirea cu primaria1la asociatia noastra situatia este aceeasi ca in 2017...2018....2019...etc primaria a stabilit o serie de masuri in primavara 2019 ptr asociatie.....dar totul a ramas pe hirtie atunci.....caci acum spre surpriza mea in ianuarie cind aveam planificarea ptr intilnirea stabilita si la care reprezentantii asociatiei nu au venit...reprezentanta primariei mi a spus ca nu mai are dosarul din mai 2019 si in februarie 2020 sa aduc toate actele care au stat la baza masurilor luate de ei in mai 2019 DECI.......rabdare si iar rabdare.....dar factorii de raspundere ar trebui sa fie mai vehementi
va rog frumos...ANSPDCP.....ce anume este ....o sa ma adresez si dinsilor....multumesc pentru indrumari

Alte discuții în legătură

Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar ... ozanaa ozanaa buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar pe motiv ca legiuitorul nu a prevazut nici o sanctiune pentru refuzul afisarii / comunicarii ... (vezi toată discuția)
Președinte de asociație de locatari.fișa postului bună seara, ... 666ate 666ate Președinte de asociație de locatari.Fișa postului Bună seara, aș dori să știu atribuțiile unui președinte de bloc. Mulțumesc ! (vezi toată discuția)