Daca ca membru al asociatiei de proprietari solicit prin cerere solicit copii dupa contractul de angajare a administratoarei,oamenilor de serviciu,etc,diferite copii dupa alte acte,respectic rapotr cenzor pe 2019 cu ce articol de lege respectiv lege pot sa mi sustin cererile pentru a nu mi se mai raspunde cu legea protejarii datelor personale refuzindu mi se mereu cererile respectiv si de anumite departamente ale primarie invocindu se mereu si mereu protectia datelor personalei!multumesc pentru intalegerea dvs
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
@widad,
- cereti raportul cenzorului pe anul 2019; la AG ati fost prezent, aveti ceva dubii?
- dupa cum cere L 196/2018:
Articolul 57 Presedintele asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
...................
r)afiseaza la avizier lista contractelor asociatiei de proprietari cu furnizorii de utilitati publice, cu administratorul si cu personalul angajat sau contractual al asociatiei;
................
Nu vreau sa fiu catalogat in vreun fel, dar nu vi se pare ca cei care au conceput aceasta Lege, habar nu au despre ce este vorba in propozitie ?
Sunt de acord cu transparenta, dar nu transparenta de dragul transparentei. Te intereseaza ceva punctual, legea iti permite accesul la orice document, iar copii dupa orice document - care de obicei se cam arhiveaza si la amaratele de asociatii, o sa le obtineti, dar foarte greu si motivele sunt obiective mai ales daca trec cateva luni, dar neintelese de domnii si doamnele parlamentari.
Am mai scris: toate contractele incheiate cu furnizorii de utilitati si servicii sunt contracte standard, controlate, special ca furnizorii sa nu inserereze clauze abuzive; c.i.m -urile, la fel. Ati fost vreodata angajat cu cim? Va uitati la al dvs. si al ingrijitorului de bloc este aproape la fel - sigur, valoarea salarului este alta, dar pe care o vedeti pe lista de plata.
Intrebare: la sediul asociatiei dvs. exista un avizier unde presedinte poate sa afiseze documentele prevazute de legislatie? Mai mult, avizierul despre care zice Legea, sa fie de o anumita marime, forma sau aspect? Sfat: daca sunteti membru al asociatiei de proprietari, incercati sa candidati pe una din functiile de conducere sau in comisia de cenzori - si o sa aveti la dispozitie cam tot ceea ce va intereseaza. Daca nu sunteti membru, incercati sa deveniti membru, altfel nu puteti candida.
Nu vreau sa va intreb la ce va trebuie copiile contractelor, dar aveti dvs. un motiv...
Per total, ... e usor a scrie viersuri, cand nimic nu ai a spune ...
Succes!
widad
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
multumesc pentru raspunsul dvs,la avizierul nostru sunt afisate numai tabelele de cheltuieli in fiecare luna neverificate de cenzor...........ca si functie de conducere as fi in conflict de interese....fiind pe rol in instanta problema platii serviciilor de furnizare a energiei termice......oricum raspunsurile primite aici mi au fost de un real folos...va multumesc tuturor