avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj după succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj după succesiune

Am făcut succesiunea după părinții mei,opt ani in urmă,dar nu am făcut partajul.Intre timp,singura mea soră a decedat,și am rămas să fac partajul cu soțul și cei doi copii ai ei,dar m-am informat că întâi trebuie să facă ei succesiunea după sora mea pt a deveni moștenitorii părinților mei.Au trecut 5 ani de la moartea surorii mele și ei nu au nici un gând să facă succesiunea.Intrebarea mea ar fi,ce pot face eu sa pot să-mi iau partea mea, fără ei.Multumesc anticipat la cine poate să-mi de-a un răspuns.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:10, 6 Februarie 2020
Buna ziua,,
Daca nu exista intelegere, discutati cu un avocat si va adresati instantei.
Alta solutie nu aveti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa faceti dvs, succesiunea pe cale oblica. Dar in opinia mea nu este necesar acest pas. Ei nu trebuie sa faca succesiunea dupa sora dvs. pentru a putea realiza partajul cu dvs. E suficient sa obtina un certificat de calitate de mostenitor. Daca nu doresc sa faca nici acest pas (ieftin si usor de rezolvat la un birou notarial competent teritorial), atunci puteti introduce o cerere de chemare in judecata impotriva lor prin care sa ii obligati sa faca partajul.
Mergeți la avocat și se va rezolva.
Fără avocat este posibil sa va blocați la instanta si sa pierdeți banii pentru taxa de timbru.
Nu este suficient certificatul de calitate. Ca sa poata partaja, trebuie sa aiba calitatea de coproprietari si, deci, trebuie sa aiba un certificat de mostenitor care sa ateste faptul ca au mostenit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj după succesiune IONITATEREZA IONITATEREZA Am făcut succesiunea după părinții mei,opt ani in urmă,dar nu am făcut partajul.Intre timp,singura mea soră a decedat,și am rămas să fac partajul cu ... (vezi toată discuția)
Obținerea certificatului ce atestă calitatea de mostenitor ... Ruxandruta Ruxandruta Obținerea certificatului ce atestă calitatea de mostenitor fără dezbaterea succesiunii.Am și eu nevoie de un certificat ce atestă calitatea de ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)