buna ziua!
as dori o lamurire referitoare la urmatoarea problema: un srl incheie un contract de asociere in participatiune cu un pfa avand ca obiect activitati artistice, productia de obiecte artistice, artizanale precum si comercializarea bunurilor rezultate.srl-ul pune la dispozitie spatiul de productie precum si spatiul de comecializare, asigura materia prima, iar pfa pune la dispozitie cunostintele in domeniu artistic si participa cu forta de munca.Intrebarea mea este daca pfa poate sa fie gestionar in magazinul de prezentare daca in certificatul lui constatator apar activit de creatie artistica precum si activit de comercializare. Mentionez ca srl-ul are declarat pct de lucru si are autorizate activitati de comercializare a produselor rezultate din asociere precum si casa de marcat pe numele srl-ului. in speranta ca voi fi inteleasa va multumesc anticipat pentru raspuns.
Atentie la calificarea contractului incheiat! Am o banuiala ca, asa cum m-am lovit deseori in practica, inscrisul este intitulat "asociere in participatiune" insa este pur si simplu un nenumit. Sunteti sigur ca aveti inserate clauze cf. 251-256 C.Com ori ca nu aveti clauze pe care le considerati valabile insa sunt cel putin anulabile intrucat nu respecta principiile de functionare ale "societatii secrete"?
Lamuriti-va ferm asupra acestui aspect, mai cititi daca sunteti jurist si C.Com comentat si apoi cu drag va raspund.
Nu de alta, insa e posibil sa nu se mai "ridice" nici o speta, dat fiind ca suntem pe un nenumit. Si asta pentru ca, din ce povestiti, am impresia ca nu ati inteles institutia asocierii in participatiune.