avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ASOCIERE IN PARTICIPATIUNE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ASOCIERE IN PARTICIPATIUNE

Ma adresez specialistilor in contabilitate pentru a ma ajuta in urmatoarea problema:
Am doua intreprinderi individuale care au incheiat un contract de asociere in participatiune. Una vine in asociere conform contractului cu 1/2 din spaţiu comercial precum şi cu personalul calificat şi logistica necesară desfăşurării comerţului iar cealalta cu cealalta jumatate din spatiu comercial, fondul de marfa si administrarea afacerii.
Rentabilitatea acestei asocieri consta in posibilitatea de a avea pe ambele intreprinderi individuale pana la 10 angajati si eliminarea impozitului pe dividende cum este in cazul SRL-ului. Conform contractului de asociere la capitolul contabilitate este inserat: ,, . Evidenţa contabilă a asociaţiei în participaţiune va fi ţinută centralizat şi distinct de unul dintre asociaţi, respectiv de Intreprinderea Individuală X., această contabilitate fiind ţinută autonom de propria activitate. La data de.............a fiecărei luni, intreprinderea individuală care ţine evidenţa contabilă a asociaţiei va transmite celuilalt asociat pe bază de decont cheltuielile şi veniturile înregistrate pe naturi, în vederea înregistrării acestora în contabilitatea celuilalt".
Intrebarea mea este daca se poate reflecta si in ce modalitate in contabilitatea intreprinderii individuale care vine in asociere cu ,, 1/2 din spaţiu comercial precum şi cu personalul calificat şi logistica necesară desfăşurării comerţului" sau ar fi mai bine ca acel contract de asociere in participatiune sa fie modificat intr-un alt fel pentru a se putea contabiliza afacerea. Mentionez ca legislatia care guverneaza contractul de asociere in participatiune este: Codul comercial art. 251-256; Codul civil 1491-1531 precum si in Codul fiscal art. 28 si art. 86.
Orice experienta similara sau sfat este binevenit! Un gand bun tuturor!

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune sau srl Nemuriciu Nemuriciu Ce varianta este mai buna in cazul a 3 persoane fizice care s-au hotarat sa aiba un site si care ar dori sa vanda si publicitate. In momentuld e fata unul este ... (vezi toată discuția)
Contract intre 2 societati ContSters114803 ContSters114803 buna ziua, am o intrebare : ce contract ar trebui incheiat intre 2 societati comerciale, X si Y, in care X e autorizata sa efectueze anumite lucrari si le va ... (vezi toată discuția)
Ce forma de autorizare am nevoie pentru formatie muzicala? marianu20 marianu20 Buna ziua. Sunt seful unei formatii muzicale si as dori ce ar trebui sa fac pentru a intra in legalitate. As dori o forma de autorizare care sa fie ... (vezi toată discuția)