buna ziua,
am o intrebare : ce contract ar trebui incheiat intre 2 societati comerciale, X si Y, in care X e autorizata sa efectueze anumite lucrari si le va efectua in numele societatii Y ( care nu are momentan autorizatiile necesare ), dar societatea Y e cea care incheie contractele cu clientii ?
multumesc:)
Ai putea incerca un contract de asociere in participatiune daca se pune problema sa se imparta profitul.
Y are vadul comercial x dreptul legal .Dar ai spus ca x trebuie sa efectuaeze lucrarile in numele societatii Y ceea ce nu se prea poate pentru ca s-ar interpreta ca un mandat y neavand ea insasi puterea de a face actul/
Deci ar merge o asociere in care profitul sa fie al societatii y.
Ps. Nu ma injurati este doar o mica opinie.
Daca e sa-mi dau si eu cu parerea va recomand ca si Mr. Mihaileanu contractul de asociere in participatiune. Temei legal: prevederile art. 251-256 Cod comercial şi prevederi ale dreptului comun art. 1491 – 1531 Cod civil. Reglementarea fiscala a prezentului contract se face prin Codul fiscal art. 28 si art. 86 si prin Normele de aplicare a Codului fiscal( pct. 184-189)
practic firmele apartin aceleasi persoane, se gandea la un contract de parteneriat , vor fi numiti administratori diferiti din cate am inteles, o sa le sugerez varianta de contract de asociere in participatiune.....
acum sa vedem ce clauze :D