avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociere in participatiune sau SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociere in participatiune sau SRL

Ce varianta este mai buna in cazul a 3 persoane fizice care s-au hotarat sa aiba un site si care ar dori sa vanda si publicitate. In momentuld e fata unul este proprietar pe licenta, altul este posesorul contractului de hosting si al treilea ete proprietarul a mai multor licente legate de site. Toti 3 vor sa se constituie intr-o forma mai legala, sa existe o intelegere scrisa intre ei si o forma in baza careia, ulterior sa poata incasa publicitate.

Ce recomandati in aceasta faza? asocierea sau direct srl? care este mai usoara si mai ieftina?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:41, 9 Aprilie 2011
Cred ca cel mai bine ar merge un contract de asociere in participatiune reglementat de art. 251-256 Cod comercial. Asocierile in participatiune nu solicita efectuarea anumitor formalitati specifice, spre deosebire de formalitatile solicitate in cazul infiintarii unei societati in conformitate cu legea societatilor comerciale - Legea 31/1990, cu exceptia incheierii unui contract in forma scrisa. Singura formalitate obligatorie este, conform Codului Fiscal, inregistrarea asocierilor in participatiune la autoritatea fiscala competenta inainte de inceperea oricarei activitati.

multumesc foarte mult pentru raspuns, dar puteti oferii mai multe detalii in acest sens? Cum se poate constitui asicierea daca nu prin contract scris? Autoritatea fiscala competenta care este? din ce oras, sector, etc...? presupune ca asociatia sa aiba un sediu, sau se poate inregistra oriunde?

ce tip de contabilitate tine? poate emite factura? ii trebuie administrator? etc...
Eu v-am dat o idee. Pentru detalierea problemelor va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat si cu un contabil priceput. Pot sa va mai spun doar ca asocierea în participaţiune are ca temei legal prevederile art. 251-256 Cod comercial şi prevederi ale dreptului comun art. 1491 – 1531 Cod civil. Reglementarea fiscala a unui asemenea contract se face prin Codul fiscal art. 28 si art. 86 si prin Normele de aplicare a Codului fiscal( pct. 184-189).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma de autorizare am nevoie pentru formatie muzicala? marianu20 marianu20 Buna ziua. Sunt seful unei formatii muzicale si as dori ce ar trebui sa fac pentru a intra in legalitate. As dori o forma de autorizare care sa fie ... (vezi toată discuția)
Contract intre 2 societati ContSters114803 ContSters114803 buna ziua, am o intrebare : ce contract ar trebui incheiat intre 2 societati comerciale, X si Y, in care X e autorizata sa efectueze anumite lucrari si le va ... (vezi toată discuția)
Cum poate un srl (cod 7022) sa reprezinte un dj in relatia cu un club? florin89 florin89 Buna ziua, 1. De cateva zile ma confrunt cu o problema. Cum poate un SRL, cu obiect principal de activitate 7022 - activitati de consultanta ptr afaceri si ... (vezi toată discuția)