avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PRESCRIPTIA PROMISIUNII BILATERALE DE VANZARE ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PRESCRIPTIA PROMISIUNII BILATERALE DE VANZARE CUMPARARE

Buna ziua, în anul 2013 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare la notar pentru un teren care am platit întreaga sumă convenită si am stabilit prin promisiunea bilaterala de vanzare cumparare ca intru in posesia terenului de la data semnarii acesteia, iar promitentul vanzator se obliga ca pana la sfarsitul anului 2014 sa se prezinte la notariat pentru tranzmiterea proprietatii în forma autentificata, fapt ce nu sa întamplat, iar acum am notificat promitentul vanzator cum ca avea obligatia de a se prezenta la notar pentru incheirea actului vanzare cumparare în forma autentica, dar refuza invocand prescriptia, Mentionez ca in tot acest timp am fost si sunt în posesia terenului. Întrbare: avand în vedere Decizia nr. 2410 din 24 noiembrie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect rezoluțiune antecontract de vânzare-cumpărare) este prescrisa promisiune bilaterala de vanzare cumparare în anul 2013 sau merge 6 luni de la data notificarii. Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2020
Zermat, utilizator

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Expira termenul din antecontract pentru vânzarea locuintei andamanea andamanea Vând o locuita. Am încheiat un precontract prin care pana pe data de 26. 02.2018 trebuia semnat actul în sine la notar și banca. Banca a aprobat creditul, ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil silvia77 silvia77 Buna ziua. Am o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil si va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa utilizez acel teren inaintea ... (vezi toată discuția)