avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil

Buna ziua. Am o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil si va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa utilizez acel teren inaintea finalizarii actelor avand acest contract. Daca da va rog sa imi spuneti pe baza carei legi am acest drept.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:54, 16 Decembrie 2014
Il puteti folosi pentru ca suteti proprietarul terenului, promisiunea bilaterala nu transfera dreptul de proprietate, este o obligatie de a face, nu de a da.
Dvs. vreti sa cumparati sau sa vindeti acel teren?
Depinde ce zice in document. Presupun ca sunteti promitenmt-cumparator.
Da nu am mentionat .... eu cumpar...
Daca nu este specificat in document ca aveti dreptul sa folositi terenul, simpla existenta a promisiunii nu va da acest drept.

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare- daca nu se respecta termenul de catre cumparator ? codigroc codigroc Am facut o promisiune de vanzare cumparare incheiat la un notar in vederea vanzarii unui apartament.Am incasat un avans,iar restul de bani urmeaza sa-i primesc ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Care sunt conditiile pentru a cere instantei o Hotarare care sa tina loc de act autentic. In 2011 am cumparat un teren extravilan, printr-un act ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare- cumparare MADALINAOPREA2000 MADALINAOPREA2000 In noiembrie 2014 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil cu teren cu plata unui avans pentru a-si putea perfecta actele in decurs de ... (vezi toată discuția)