avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Dupa moartea unei persoane , raman trei mostenitori , toti trei trebuie sa se prezinte la un avocat pentru a si cere drepturile la mostenire? sau pot sa ceara individual partea lor de mostenire. Precizez ca este vorba despre o suma de bani ramasa...
Cel mai recent răspuns: margareta_ioncea , utilizator 11:12, 7 Februarie 2020
Dacă moștenitorii se inteleg sa mearga toți la notar.
Dacă au neînțelegeri si nu semnează actele veti ajunge la instanta.
Dezbaterea moştenirii este procedura juridică prin care, notarul public sau instanţa de judecată, stabileşte, în urma decesului unei persoane, cine sunt moştenitorii şi care este intinderea masei succesorale, respectiv care sunt bunurile supuse dezbaterii de moştenire.
Succesiunea se poate face pe cale contencioasă, adică atunci când moştenitorii nu se înţeleg şi se ajunge la instanţă, fie pe cale necontencioasă, atunci când dezbaterea moştenirii se face la notarul public şi este emis un certificat de moştenitor.

Puteti dezbate partial succesiunea, doar cu privire la o suma de bani, inclusa in masa succesorala .Ulterior , se poate proceda la dezbaterea succesorala suplimentara, incluzand in masa succesorala alte bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune monicamihai monicamihai am inteles ca se poate face succesiunea si prin tribunal. ete adevarat? multumesc (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Succesiuni succesive-competenta ContSters330712 ContSters330712 \\\\"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu art. 117 alin. (3) NCPC, actuala reglementare instituie competenţa ... (vezi toată discuția)