avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permisul de conducere.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permisul de conducere.

Buna ziua este posibila suspendare/anularea permisului in acest caz?:am baut dupa care am urcat in masina si mam culcat la care au venit organele de politie mau luat cu forta sa suflu in pilotest am refuza spunandule ca nu au acest drept apoi miau pus catusele si mau dus la proba de sange unde din nou am refuzat nu am prezentat nici un act asta fiind acum 2 ani nu am dat nici o declaratie nu am fost chemat nici in instanta in tot acest timp.am dreptul de a circula fara probleme cu masina avand in

vedere ca detin permisul?se poate suspenda/anula fara aceste probe?multumesc pt raspuns!
Buna ziua,
Daca nu ati circulat sub influenta bauturilor alcoolice, nu ati savarsit nicio infractiune dar este important si ce au constatat agentii la fata locului. Ar fi indicat sa va pregatiti si dvs. cu probe in sensul ca nu conduceati in momentul interventiei echipajului si ca nu ati condus in stare de ebrietate. In principiu, nu puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de conducere sub influenta alcoolului isa puteti fi acuzat de refuzul de prevelare a probelor biologice. Indicat ar fi sa luati legatura cu un avocat care sa va ajute dupa studierea completa a circumstantelor in care au avut loc evenimentele.
Din descrierea dvs s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiuni prev. si ped. de art. 337 alin. 1 c.p. ”Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat. Nu conteaza ca aveti asupra dvs permisul(pe care erati obligat sa il predati) atat timp cat in baza de date figurati cu dreptul de conducere suspendat in urma dosarului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Permis marie12 marie12 am fost oprit in trafic baut mi saq suspendat permisu ,dar am refuzat sa suflu cit si proba biologica ,cit dureaza procesu si ce se poate intpla mai pot lua ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)