Am cumparat in 2017 o casa ,,la rosu" cu teren.Avea cadastru si intabulare pe numele vechilor proprietari, autorizatie de construire valabila, totul in regula. Am finalizat casa am receptia finala de la primarie am angajat un cadastrist mi-a masurat si e o problema, casa e la 15 cm de hotarul cu vecinul care la momentul inceperii constructiei terenul din stg.mea era doar loturi nevandute.Acum vecinul are si el cadastru.
Cadastristul spune ca nu pot face intabulare deoarece casa nu e la distanta de 60 cm de hotar.
Care e rezolvarea la o asemenea speta?
``autorizatie de construire valabila, totul in regula.`` Intrebarea este de ce este casa la 15cm de hotar? Exista un proces-verbal de trasare efectuat de un topograf autorizat si insusit de proiectant sau fostul proprietar s-a apucat sa ridice casa si a zis ``ca se descurca el``? Asta este primul aspect pe care trebuie sa il verificati.
Cadastru
Mihai Cretu
Am cumparat un teren in 2005 in Bolintin Deal am obtinut intabularea cadastrul si am platit topograf pt. Ridicarea topografica . Apoi am obtinut apronarea de ... (vezi toată discuția)