avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concediu risc maternal Contract perioada determinata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Concediu risc maternal Contract perioada determinata

Buna ziua! Am o mare nedumerire... Am lucrat la o companie din oct 2017 pana în februarie anul acesta cu contract pe perioada determinata. Am avut 4 prelungiri de 6 luni, una de 3 luni și una de 1 lună. In ian anul acesta am anunțat ca sunt însărcinată iar la 2 sapt după mi s-a comunicat ca de la începutul lunii febr nu mi se va mai prelungi contractul de munca. Eu am primit de la medicul ginecolog certificat pt concediu de risc maternal și cu el am mers la medicina muncii care mi a făcut raportul și mi-a dat pt angajator o informare de intrare în Concediu de risc maternal pe care acesta nu a dorit sa o semneze și sa o ia la cunostiinta. Întrebarea mea este: Mie contractul de munca îmi înceteaza azi în data de 8 februarie, eu începând cu data de 6 februarie am intrat în concediu de risc maternal, angajatorul susține ca el îmi va plăti doar 2 zile din el pe motivul ca mi se termina contractul... Am înțeles ca în situații speciale cum ar fi concediu risc maternal, prenatal, postnatal nu au voie să nu iti facă prelungire din pct de vedere legal, menționez ca firma nu se închide și ca încă are angajati. Ce pot sa fac mai departe? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: andreea_0103 , utilizator 09:09, 11 Februarie 2020
Buna ziua,
Contractul de munca pe perioada determinata poate inceta si in perioada concediilor ( de odihna/boala/risc maternal/maternal...), angajatorul nu este obligat sa-l prelungeasca.
In baza a ce am scris mai sus, consider ca angajatorul are dreptate, nu are ce concediu sa va mai plateasca daca nu mai sunteti angajata lui.
O sa va plateasca doar cele 2 zile, restul...o sa le pierdeti...
Dupa incetarea contractului aveti doua variante:
1. Va adresati AJOFM pentru a primi somaj. Din somaj puteti beneficia de concediul maternal ( cele 126 de zile) si apoi cel de crestere copil ( 2-3 ani, dupa caz...), urmand ca restul de somaj ( lunile ramase) sa le primiti, daca nu va angajati pana atunci, la sfarsitul Concediului de Crestere Copil-CCC.
Dezavantalul este ca sumele primite ca indemnizatie de somaj intra in calculul cuantumului indemnizatiei pentru CCC, putand rezulta o indemnizatie mai mica.
2. Asteptati pana puteti beneficia de concediul prenatal ( 63 de zile inainte de nastere) si depuneti certificatele pentru acest concediu direct la Casa de sanatate, acestea fiind platite de dumnealor.
De aici puteti beneficia de CCC
Dezavantajul este ca o sa stati o perioada fara venituri.
Va mulțumesc pentru răspuns! Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal chirita-alina chirita-alina Buna ziua, De la data de 01.06.2010 voi intra in concediu de risc maternal, pe o perioada de 120 de zile, la recomandarea medicului specialiast si cu aprobare ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anca.d anca.d Buna ziua! Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata, concediu medical, ccc ccalx ccalx Buna ziua, Am cautat pe forum un subiect similar cu al meu, dar nu am gasit si sper ca ma puteti ajuta. In prezent am un contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)