avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, santaj si amenintari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, santaj si amenintari

buna ziua. o problema mai delicata... am avut mai multe certuri in familie cu nevasta mea, am amenintat o ca daca o prind cu altul o omor. ea ma santajeaza sa plec din apartament si sa i semnez la notar ca nu am nici o pretentie din apartament.ca daca nu imi face plangere. ma inregistrat cu telefonul. dupa o vreme am inregistrat o si eu cu telefonul ca ma amenintat ca ma opareste noaptea in pat si ca merge la maica mea si i arunca serpi in casa. si ea ma inregistrat si eu am inregistrat o. vreau sa bag la divort sa se imparta apartamentul dar ea nu vrea sa il imparta. vrea sa i semnez la notar sa i ramana ei. zice ca daca nu vreau imi face plangere penala cum ca ma inregistrat ca am amenintat o si imi cere si despagubiri. dar oare faptul ca ea ma amenintat si pe mine si pe maica mea nu conteaza? apartamentul este pe amandoi cumparat in timpul casatoriei. inca ceva eu am un teren cumparat cand nu eram casatorit, scrie pe actele terenului necasatorit. terenul se imparte? ce sa fac? inregistrarile is cam de un an de zile. multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Divortati si solicitati partajul.
Chestia cu amenintarile poate duce, cel mult, la un ordin de protectie.
Inca ceva, dupa divort fiecare va veti vedea de viata dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă v-ar formula o plângere nu v-a obține nimic în plus,ar fi o greșeală teribilă din partea dvs sa va lăsați păcălit în acest fel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
terneul e bunul dvs propriu.
Divortati si cereti partajul apartamentulul.. mai departe face ce vrea, dar nu va rezolva nimic depunand plangere pt amenintare.. un an mai tarziu de la fapta. e o aiureala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul Infracţiunii de "ameninţare" , este obligatorie plângerea prealabilă, care are termen de 3 luni de la săvârşirea faptei. Deci şi dacă face plângere, se clasează, pentru tardivitatea depunerii plângerii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înregistrat-o când va șantajează apoi plângere penala.
Nu pățiți nimic, mergeți la partaj și cereți parte din apartament. Încearcă doar sa va intimideze. Nu e legal ce face sau corect moral.

Alte discuții în legătură

Divort si partaj si amenintari blakkiss blakkiss divort si partaj buna ziua. nevasta mea vrea sa divortam prin tribunal .avem un baiat de 12 ani. o fost la o avocata. la cumpararea apartamentului ea o pus ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea convorbirilor telefonice irina13 irina13 Buna ziua, Nu stiu daca este cea mai potrivita zona pentru acest mesaj, dar am o nelamurire. Eu sun, pe mobil, pe cineva si ii declar anumite sentimente. ... (vezi toată discuția)
Amenintare blakkiss blakkiss buna seara. nevasta mea ma ameninta sa fac bine sa parasesc apartamentul comun, este pe amandoi in acte. ca daca nu ma da la politie,ca imi face dosar penal. i ... (vezi toată discuția)