Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj si amenintari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj si amenintari

divort si partaj buna ziua. nevasta mea vrea sa divortam prin tribunal .avem un baiat de 12 ani. o fost la o avocata. la cumpararea apartamentului ea o pus mare parte din bani. am inteles ca poate cere cota majorata din apartament dar cat de majorata? apartamentul este trecut pe amandoi. a doua intrebare, eu nu am lucrat dupa nasterea copilului vre o 5 ani am stat acasa si am ingrijit copilul nu am avut nici indemnizatie de la stat am mai lucrat la negru. ma ameninta ca pe perioada aia imi cere pensie alimentara retroactiv. se poate? in acest sens mi o cautat prin acte si mi o facut copi la cartea de munca si adeverintele unde am lucrat. inca o intrebare... de 2 ani ma tot ameninta si ma santajeaza sa plec din apartament, de nervi m am apucat si am baut si am ajuns la dezalcolizare m au internat 2 saptamani si mi au dat si un tratament acasa. mi o cautat prin acte si mi o facut copie la iesirea din spital si la reteta care mi a dat o doctorita. o dus si copiile astea la avocata. vrea sa ma scoata ca s nebun si sa ma evacueze din apartament? ca asa ma amenita ca ma scoate afara cu forta. am avut acum 2 ani un scandal verbal si am ajuns cu ea la politie da nu mi o facut plangere.politia mi o dat avertisment. in urma cu un an am amenintat o verbal si mo inregistrat cu telefonul. asta o fost cu un an in urma. acuma rade de mine si ma ameninta ca ma scoate afara din apartament cu forta si ca i ramane ei apartamentul si ca ma obliga sa i platesc si pensie alimentara retroactiv la copil pe perioada cat n am lucrat si am stat acasa si am ingrijit copilul. eu mai am un teren cumparat dinainte de casatorie. scrie necasatorit pe actele terenului. terenul se imparte? am si eu o inregistrare cu ea cu amenintari mo amenintat ca ma opareste noaptea in pat si ca la maica mea i arunca serpi in casa so omoare. ce parere aveti? ce sa r putea intampla din toate astea? ce sa fac? multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 23 Septembrie 2020
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Cota solicitata poate sa fie de la 50% cat este teoretic cota fiecaruia, pana la 100% dar trebuie sa dovedeasca acest aport cu ACTE nu cu vorbe si amenintari.
2. Pensie retroactiv? Asta e o prostie, nu exista asa ceva.
3. Chestia cu dezalcolizarea si amenintarile vor fi probe in favoarea ei pentru desfacerea casatoriei din vina exclusiv a dumneavoastra. Sa-i fie de bine, nu are importanta vina in divort!
4. Terenul achizitionat inaintea casatoriei este doar al dumneavoastra.
5. Oricum va trebui sa plecati din acel imobil comun, va sfatuiesc sa solicitati sa va achite sulta pe loc intreaga.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine pentru a iesi cat mai putin PACALIT din acest mariaj si a solicita progrm de vizitare minor.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cota cere dupa contributie, in functie de cum poate proba.
De divortat, veti divorta si poate cere evacuarea dvs ca masura de protectie, daca sunteti violent. Poate cere un ordin de restrictie si protectie.
Apartamentul se va imparti la partaj, insa daca plecati, dvs veti avea interes sa promovati actiunea de partaj.
Pensie de intretinere veti plati de la data introducerii cererii de divort, strangeti bani ca o se adune.
Daca faceti dovada ca va intretineti copilul, puteti solicita in cadrul procesului sa platiti de la data pronuntari hotararii.
Terenul e al dvs propriu, daca il vindeti si impreuna cu sulta cuvenita de pe ap, va puteti lua o locuinta.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
multumesc frumos. eu nu am cum dovedi cati bani am pus la apartament am lucrat in germania si in anglia am lucrat la negru am trimis bani prin western wiunion la maica mea si printr un prieten, chitantele cum am trimis nu le mai am. oare cum sa fac? si cheltuielile de la tribunal cine le plateste? cine baga la divort? sau din cauza cui i vina?
si terenul pe care il am cumparat cand nu eram casatorit,tot cu bani castigati fara contract de munca in anglia l am cumparat, asa erau vremurile atunci.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la cumpararea apartamentului ea o pus mare parte din bani.

cum si dvs recunoasteti treaba asta, va cere cred, si va obtine o cota mai mare..dvs puteti proba si cu martori ca ati contribuit, v-ar fi de mare ajutor un avocat cand veti primi citatie, sa va explice ce cere si cum puteti sa va aparati.
si cheltuielile de la tribunal cine le plateste? cine baga la divort?

da, apoi se compenseaza sau le va plati cel care pierde, depinde si daca sotia va cere cheltuieli de judecata.
Cheltuielile la divort nu sunt atat de mari, mari vor fi la partaj.
incercati sa va intelegeti amiabil, sa va dea o sulta la notar decat sa pierdeti timp cu partajul si rezultatul sa fie nesatisfacator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietari flory313 flory313 Buna ziua ! am mare nevoie de sfatul unui specialist in domeniu ! am avut o relatie de 16 ani de concubinaj in urma careia a rezultat un copil (fata),acum in ... (vezi toată discuția)
Partaj soti - cum decide instanta sennavi sennavi Buna ziua , soti divortati , detinem in devalmasie doua bunuri imobile , un teren si un apartament in cota prezumata de 50% fiecare. Valoarea ... (vezi toată discuția)
Divort, santaj si amenintari blakkiss blakkiss buna ziua. o problema mai delicata... am avut mai multe certuri in familie cu nevasta mea, am amenintat o ca daca o prind cu altul o omor. ea ma santajeaza sa ... (vezi toată discuția)