avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea convorbirilor telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea convorbirilor telefonice

Buna ziua,

Nu stiu daca este cea mai potrivita zona pentru acest mesaj, dar am o nelamurire.

Eu sun, pe mobil, pe cineva si ii declar anumite sentimente. Respectivul m-a inregistrat si acum ma ameninta ca face publica aceasta inregistrare.
Ce pot face?

Este ilegal sa ma inregistreze fara acordul meu? Se incadreaza undeva in codul penal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 21:50, 6 Martie 2010
Atit timp cit ele,convorbirile ,nu au fost facute publice, nu putem vorbi de infractiune.
Discutabil este si aspectul ,daca sunt facute public. Am in vedere, efectele si consecintele...
Trebuie facuta dovada inregistrari acestora si dovada amenintari...la fel si continutul sentimentelor exprimate,daca este de natura a va aduce prejudicii de imagine...:)
Nu se incadreaza nicaieri in Codul Penal , insa , daca inregistrarea respectiva este folosita in scopul de a va determina sa faceti sau sa nu faceti ceva , atunci fapta este infractiune si se incadreaza la art.194 Cod Penal , si anume SANTAJ!:D
Daca expune pur si simplu inregistrarea la un post de televiziune fara sa va ceara nimic in schimb ca sa nu o expuna e ok! Nu este nici o infractiune!B-)
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Din punctul meu de vedere, e doar o prostie de copii. Atat timp cat m-a mancat undeva sa-mi declar amorul etern, :">, acum, ca un om mare ce sunt, trebuie sa suport consecintele. Nu are ce foloase materiale sa dobandeasca, nu sunt persoana publica, e doar pentru a-si bate joc.

Multumesc pentru lamuriri. =D>
Ce este rau in a declara unei persoane sentimentele?
Eu zic ca aceea persoana nu va face publica aceea convorbire....iar daca va ameninta ca va face acest lucru, in functie de desfasuraa lucrurilor se poate vorbi de savarsirea infractiunii de amenintare sau de santaj .
Nu este absolut nimic rau, doar ca asa sunt oamenii.. unii. Si de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Alte discuții în legătură

Hartuire, discriminare vip2you17 vip2you17 Buna ziua de ceva timp sunt cu o viitoare nevasta si 2 copiii fiind divortata sora ei mai mare locuieste in alt bloc dar tot aproape de ea, si viitoarea ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)