Nu stiu daca este cea mai potrivita zona pentru acest mesaj, dar am o nelamurire.
Eu sun, pe mobil, pe cineva si ii declar anumite sentimente. Respectivul m-a inregistrat si acum ma ameninta ca face publica aceasta inregistrare.
Ce pot face?
Este ilegal sa ma inregistreze fara acordul meu? Se incadreaza undeva in codul penal?
Atit timp cit ele,convorbirile ,nu au fost facute publice, nu putem vorbi de infractiune.
Discutabil este si aspectul ,daca sunt facute public. Am in vedere, efectele si consecintele...
Trebuie facuta dovada inregistrari acestora si dovada amenintari...la fel si continutul sentimentelor exprimate,daca este de natura a va aduce prejudicii de imagine...:)
Nu se incadreaza nicaieri in Codul Penal , insa , daca inregistrarea respectiva este folosita in scopul de a va determina sa faceti sau sa nu faceti ceva , atunci fapta este infractiune si se incadreaza la art.194 Cod Penal , si anume SANTAJ!:D
Daca expune pur si simplu inregistrarea la un post de televiziune fara sa va ceara nimic in schimb ca sa nu o expuna e ok! Nu este nici o infractiune!B-)
Din punctul meu de vedere, e doar o prostie de copii. Atat timp cat m-a mancat undeva sa-mi declar amorul etern, :">, acum, ca un om mare ce sunt, trebuie sa suport consecintele. Nu are ce foloase materiale sa dobandeasca, nu sunt persoana publica, e doar pentru a-si bate joc.
Ce este rau in a declara unei persoane sentimentele?
Eu zic ca aceea persoana nu va face publica aceea convorbire....iar daca va ameninta ca va face acest lucru, in functie de desfasuraa lucrurilor se poate vorbi de savarsirea infractiunii de amenintare sau de santaj .