avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea convorbirilor telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea convorbirilor telefonice

Buna ziua,

Nu stiu daca este cea mai potrivita zona pentru acest mesaj, dar am o nelamurire.

Eu sun, pe mobil, pe cineva si ii declar anumite sentimente. Respectivul m-a inregistrat si acum ma ameninta ca face publica aceasta inregistrare.
Ce pot face?

Este ilegal sa ma inregistreze fara acordul meu? Se incadreaza undeva in codul penal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 21:50, 6 Martie 2010
Eternitatea sentimentelor nu exista...poate obsesia.
Asa ati simtit in acel moment,sunt lucruri normale pana la urma.
Incercati sa va relaxati,daca constata ca nu-i foloseste la nimic,poate renunta.
elenaerdei a scris:

Eternitatea sentimentelor nu exista...poate obsesia.
Asa ati simtit in acel moment,sunt lucruri normale pana la urma.
Incercati sa va relaxati,daca constata ca nu-i foloseste la nimic,poate renunta.

Eternitatea sentimentelor poate nu exista..insa ele vor fi declarate etern...:stunned:Se spune ca nu trebuie sa ne rusinam de a spune ceea ce simtim..insa este rusinos sa declaram lucruri pe care nu le simtim.Userul nostru nu are de sa se teama ,ei , si ?daca prietenul va face publica acea convorbire, nu are prin ce sa o compromita, dimpotriva , el ar putea fi catalogat ca fiind o persoana josnica si care, de fapt, nici nu merita acele frumoase cuvinte. Nu prea exista nici prevederi legale prin care sa fie tras la raspundere fiindca el ,intr-adevar, nu cere nimic, deci nu poate fi santaj.Poate amenintare? nu stim daca o ameninta cu ceva.
Nu, doar ca va face cunoscuta inregistrarea in cercul de cunoscuti. De asta am zis ca e doar in bataie de joc, nu a cerut nimic.
Pe acelasi subiect al inregistrarilor telefonice:

In toamna lui 2005 am surprins cateva convorbiri telefonice de vre-o ora fiecare intre sotia mea si sora-sa, in care aceasta o sfatuia sa divorteze de mine, pentru ca i-am cerut sotiei sa faca partajul unui teren pe care ele i-l detineau in indiviziune. Cumnata-mea a facut ce a facut si mi-a pus nevasta-n cap.
"-Nu vezi ca nenorocitu vrea sa-ti ia terenul si sa-ti dea cu sutu-n fund?"
Am tras asa un an si ceva pana le-am surprins la telefon cum barfeau. Cumnata mea ajunsese pana acolo sa-i spuna sotiei sa divorteze, pentru ca eu insistam sa-si ia dreptul ca sa putem face o investitie pe jumatatea ce-i va reveni ei.

Cand a aflat cumnata-mea ca am inregistrat-o a facut ca toate relele: "ca vreau sa o santajez, ca ma reclama la politie, ca ma baga la puscarie, si alte de-astea.

In cele din urma sotia mea a rupt-o si ea cu sora-sa. Nu-si mai vorbesc de 4 ani. Cand s-a produs ruptura dintre ele, cam la o jumatate de an de la inregistrarile facute de mine, a amenintat-o ca ma va reclama daca va incerca sa deschida un proces de partaj in instanta. Cred ca femeia asta este posedata de diavol.
Anul trecut, soacra-mea, care locuieste singura in casa in care au crescut sotia mea si sora-sa, a fost batuta intr-o noapte de un tigan si violata. Pe scumpa mea cumnata nu a interesat-o de maica-sa. Nici nu a vrut sa auda. Eu si nevasta mea ne-am ocupat de ancheta si de procesul penal care a urmat (5 ani puscarie ptr. tigan, cu amenintari din partea tiganilor ca-mi vor face si-mi vor drege (si astia) ca de ce ma implic).

Am decis sa deschidem un proces de partaj in instana. Vad ca cumnata-mea a uitat sa ma cheme in penal ca i-am inregistrat grozaviile.

Probabil pentru ca au trecut demult cele 2 luni (art. 284 C. p. p.) in care ar fi putut inainta o plangere prealabila? Altfel, la cat ma uraste, si la ce fel de caracter are, nu cred ca ar fi ezitat sa faca o plangere penala.

Voi ce credeti? Mai poate face plangere avand in vedere ca am inregistrat-o in 2005?

Soacra mea are drept de proprietate pe jumatate din casa edificata impreuna cu socru-meu, de care a divortat in 1990. Terenul fusese al lui socru-meu, iar dupa decesul lui din 1995, le-a reveni in indiviziune celor doua fete ale lor:nevasta-mea si cumnata-mea. Soacra mea este intervenienta voluntara in favoarea reclamantei, si cere si ea acelasi lucru cu sotia mea: atribuirea intregului teren direct prin hotarare asupra fondului procesului, (art. 673^10 alin.4, C.P. Civ.) date fiind motivele temeinice aduse de mine la dosar, privitor la cumnata mea care nu a mai trecut pe la maica-sa de vreo 25 de ani, si nici in curtea in cauza nu a mai calcat cam tot de pe-atunci, unele lucrari facute de mine mai demult cu acordul ei, etc.

Credeti ca avem sanse sa obtinem intreg terenul prin instanta? Cu plata unei despagubiri bineinteles. Vreau sa scap de ea pentru totdeauna. Nu vreau sa o am vecinam, ca va cauta mereu motive de scandal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
f.nica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire, discriminare vip2you17 vip2you17 Buna ziua de ceva timp sunt cu o viitoare nevasta si 2 copiii fiind divortata sora ei mai mare locuieste in alt bloc dar tot aproape de ea, si viitoarea ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)