avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire, discriminare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire, discriminare

Buna ziua de ceva timp sunt cu o viitoare nevasta si 2 copiii fiind divortata sora ei mai mare locuieste in alt bloc dar tot aproape de ea, si viitoarea nevasta la maica-sa tot in alt bloc fata in fata eu mereu trec prin curte si sora-sa ma atacat mi-a spus tiganule pleaca iar pe sorasa i-a spus taci curva , viitoarea nevasta e divortata vrem sa ne recasatorim inca nu putem lua casa si sora ei imi face probleme ma injura in public va rog sa imi spuneti ce pot face o pus si politia sa vina la blocul viitorei sotie mereu i face rau si o ameninta din pricina ca sunt tigan-roman si ei sunt romani-unguri eu nu am avut nici o treaba cu sora ei eram in trecere cu viitoarea nevasta brusc vine si imi face scandal in public politia a spus ca nu poate sa faca nimic si ea nu poate sa imi faca nimic a spus comisarul numai daca ma loveste atunci , dar hartuirea nui nimic ? va rog sa imi spuneti ce sa fac cum pot face rost de dovezi martori cu ei nu merge deci suntem in EUROPA si in romania TOTUL e posibil toti se injura ca la usa cortului si gata fuga e corect? sunt eu un gunoi va rog sa-mi spuneti daca cu probe de inregistrare audio si video sunt bune :(
Cel mai recent răspuns: loko , utilizator 06:24, 23 Aprilie 2014
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 prevede:
ART. 1 Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sunt obligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.
ART. 2 Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora
, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;
..........................................................
ART. 3 (1) Contraventiile prevazute la art. 2 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
..........................................................
b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28);
Prin urmare, puteti face o reclamatie la Politie impotriva agresoarei pentru incalcarea acestei prevederi si sanctionarea acesteia contraventionala. Sa aveti martori!
Va asigur ca dupa ce va fi amendata, se va linisti...chiar daca nu dupa prima amenda...:D
Succes! ;)
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Corina Capotã, Avocat
asta-i problema ca nu am martori vecini nu se baga de frica dar daca pun o filmare video deasupra hainei sau ceva audio pt inregistrare cand vine cu insultele atunci ce pot face cu ea? o duc la politie ca politia nu o facut nimic cand le-am spus despre asta mi-a spus doar te-a lovit? nu atit si gata am plecat comisaru nu a facut nimic decat daca ma va lovii va rog sa imi spuneti unde sa duc dovezi video sau audio in orice caz
NCPP prevede la art. 139 supravegherea tehnica in cazul infractiunilor prev. la alin. 2.
Supravegherea tehnică
Art.139. - (1) Supravegherea tehnică se dispune de judecătorul de drepturi şi libertăţi atunci când sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la alin. (2);
b) măsura să fie proporţională cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, date fiind particularităţile cauzei, importanţa informaţiilor ori a probelor ce urmează a fi obţinute sau gravitatea infracţiunii;
c) probele nu ar putea fi obţinute în alt mod sau obţinerea lor ar presupune dificultăţi deosebite ce ar prejudicia ancheta ori există un pericol pentru siguranţa persoanelor sau a unor bunuri de valoare.
(2) Supravegherea tehnică se poate dispune în cazul infracţiunilor contra securităţii naţionale prevăzute de Codul penal şi de legi speciale, precum şi în cazul infracţiunilor de trafic de droguri, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, falsificarea de instrumente de plată electronică, contra patrimoniului, de şantaj, de viol, de lipsire de libertate, de evaziune fiscală, în cazul infracţiunilor de corupţie si al infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, al infracţiunilor care se săvârşesc prin sisteme informatice sau mijloace de comunicare electronică ori în cazul altor infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare.
(3) Inregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.
Prin urmare, chiar daca situatia dv. nu se refera la una dintre infractiunile prevazute in mod expres in acest articol, fiind vorba despre o contraventie, puteti sa faceti inregistrari cu respectarea alin. 3. ;)
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Corina Capotã, Avocat
Buna ziua, am o problema asemanatoare.
Niste vecini fac foarte mult scandal si uneori imi vandalizeaza gardul. Am dreptul sa ii inregistrez cu un reportofon si sa folosesc aceste inregistrari in instanta? Uneori am fost amenintat cu linsajul. Nu pot sa le cer acordul sa ii inregistrez si apoi sa fiu amenintat. Aceste inregistrari le voi face la poarta mea sau in vecinatatea gardului la maxim 2-3 metri.
Ma intereseaza doar inregistrarile audio. In general nu am martori sau martorii nu se baga din cauza fricii. Voi folosi, la nevoie, doar dialogurile mele cu persoanele respective.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
loko, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare proba amenintare 14marius 14marius Va rog sa-mi spuneti care ar fi calea legala prin care as putea demonstra faptul ca am fost amenintat (fapt prevazut de codul penal), avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Admiterea înregistrarilor audio ca probe mariacapraru mariacapraru Buna seara. As vrea sa stiu daca la o întâmpinare se pot atasa ca probe înregistrari audio si transcrierea grafica a acestora, daca acestea pot constitui ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu probe audio telefon mobil tyras1980 tyras1980 Buna ziua, Stau intr-un bloc tip vila cu 6 apartamente. De 3 ani s-au repatriat vecinii din Spania si de atunci nu mai e liniste in comunitate. Au inceput sa ... (vezi toată discuția)