Buna ziua,
Stau intr-un bloc tip vila cu 6 apartamente. De 3 ani s-au repatriat vecinii din Spania si de atunci nu mai e liniste in comunitate. Au inceput sa faca numeroase reclamatii celorlalti locatari precum si numeroase certuri pe diferite motive.
De exemplu eu am fost reclamat de multe ori la Politie ca am adresat injurii, la Primarie ca nu am mutatia facuta desi eu aveam domiciliul in acelasi oras la o distanta de 150 de metri, la Inspectoratul de Stat in Constructii ca am modificari in apartament. Au montat camere de supraveghere audio-video pe scara blocului fara acordul meu si al celorlalti 4 colocatari.
Dupa toate acestea inevitabilul s-a produs si intr-o seara de Duminica pe la ora 20 "bunul meu vecin" mi-a batut la usa sa-mi reclame un incident fara importanta. Eu nervos i-am adresat injurii si amenintari si se pare ca acesta era pregatit de asa ceva si m-a inregistrat audio cu telefonul mobil.
Evident ca a doua zi a depus plangere la Politie si acum am in derulare un dosar Penal.
Aceasta inregistrare este admisa ca proba in instanta? Cei de la politie mi-au spus ca este vocea mea si ca au analizat probele in laborator. Cum analizezi o inregistrare in laborator fara a-mi lua o inregistrare audio?
Ce se poate intampla mai departe? Ce masuri poate lua Procurorul?
Va multumesc!
iregistrarea cu mobilul , nu constituie proba . puteti si dumneavoastra sa-l reclamati ca va inregistrat fara acordul dumneavoastra .o s-o pateasca mai rau .
referitor la camere de supraveghere , nu are dreptul sa le monteze intr-un spatiu privat fara acordul tuturor proprietarilor sau al asociatiei.
inregistrarea autorizata constituie proba .sau va constitui proba pentru cealalta parte din proces ...
cum va demonstra ca nu a provocat , pe acea inregistrare estei si vocea celui care provoaca ..
Avand in vedere informatiile postate de dvs., este mai mult decat evidenta premeditarea inregistrarii. Din acest motiv a venit la usa dvs. sa reclame incidentul minor, pentru ca se astepta sa izbucniti mai devreme sau mai tarziu, datorita conflictelor mai vechi.
Probabil ca plangerea facuta, este pentru infractiunea de amenintare, asa ca este important sa ne spuneti ce anume din ceea ce ati spus, credeti ca ar fi putut sa ii provoace starea de temere. (exprimarea unor cuvinte din culpa, susceptibile de a fi interpretate de persoana in cauza ca fiind alarmante pentru ea, nu constituie infractiune).
Amenintare
bialuca1978
Ieri vecinul meu m-a injurat, jignit si amenintat telefonic
Am inregistrat convorbirea pentru ca nu este prima data cand se intampla
L-am informat ca este ... (vezi toată discuția)