avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas si salariul
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas si salariul

Buna ziua,
Am 24 de ani, sunt într-o forma de învățământ la zi si beneficiez de pensie de urmaș. Am o întrebare daca ma angajez într-o companie mai pot beneficia in continuare de pensia de urmas ori trebuie sa depun o cerere de reziliere a pensiei înainte de a ma angaja?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: rxnmldvn , utilizator 14:00, 10 Februarie 2020
Da.
Legea 263/2010
Art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:

d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).

Art.84

a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
Mulțumesc frumos

Carp Mircea a scris:

Da.
Legea 263/2010
Art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:

d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).

Art.84

a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș și salariu Irina Anghelescu Irina Anghelescu Bună ziua. Am citit recent niște întrebări pe forum din anul 2015 pe același subiect, și anume dacă am pensie de urmaș și dacă vreau să lucrez dacă ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Sergiu1996 Sergiu1996 Buna ziua am si eu o intrebare...am terminat o scoala profesiona (mentionez ca beneficiez de pensie de urmas si am varsta de 19 ani) si vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariu Alexandra12dj Alexandra12dj Beneficiez de pensie de urmaș, ambii părinți fiind decedați. Vreau sa mă angajez într-o instituție de stat, contractul fiind o colaborare. Pot cumula ... (vezi toată discuția)