avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua, sunt divorțata de 10 ani și am 2 copii minori. Eu și fostul soț avem custodie comună pt copii. Copii sunt la mine dar pt ca nu mai pot avea grija de amândoi as vrea sa ii dau unul fostului soț. Cum as putea sa procedez ca el sa aiba custodie pt unul și eu pt celălalt?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:25, 11 Februarie 2020
Buna ziua,
Custodia este comuna, doar domiciliul este la dvs.
il lasati, pur si simplu, la dumnealui, doar este tatal lor.
Dar aveti grija ca aceasta despartire sa nu-i afecteze emotional.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă și soțul dvs este de acord cu acest lucru va puteti adresa împreună, amiabil, notarului sau instanței de judecată. Dacă minorii sunt mari, recomand calea instanței de judecată deoarece vor fi audiați de judecător sa li ia si lor parerea.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat si discutați cu acesta, împreună si cu soțul dvs sa vedeti care este cea mai bună metodă pentru dvs si copii pentru stabilirea detaliilor referitoare la program de vizita si plata pensiilor de întreținere.
Autoritatea parinteasca este si va ramane comuna. Ceea ce dvs vreti sa schimbati este practic locuinta minorului. Daca exista intelegere se poate face amiabil in fata notarului public o conventie. In instanta ajungeti doar in caz de neintelegere.

Totodata conveniti pe programul de vizitare si pe pensia de intretinere.
Rezolvați amiabil la notar, iar dacă fostul soț refuză, apelați la instanța de judecată.

Dianaanna a scris:

Buna ziua, sunt divorțata de 10 ani și am 2 copii minori. Eu și fostul soț avem custodie comună pt copii. Copii sunt la mine dar pt ca nu mai pot avea grija de amândoi as vrea sa ii dau unul fostului soț. Cum as putea sa procedez ca el sa aiba custodie pt unul și eu pt celălalt?

as vrea sa ii dau unul fostului soț.

Trebuie sa vrea si sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , menționez faptul că eu cu concubinul meu avem ... Marynussh Marynussh Bună ziua , menționez faptul că eu cu concubinul meu avem 3 copii in urma unor neînțelegere ne-am separat și am avut cu acesta un acord verbal prin care ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori la notar diana_sal diana_sal divort cu copii minori buna ziua! Problema mea e mai atipica. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam la nortar. Avem impreuna 2 copii minori. Unul nascut ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)