avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inselaciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inselaciune

Buna Ziua

Am o intrebare legat de un caz. Anul trecut am vrut sa plec in strainatate in Elvetia. Am aplicat pe un anunt gasit pe internet si am luat legatura cu un numit Dragos. Dragos a cerut in total 500 ron pt intermediere pe care eu am platit din pacate de pe contul de REVOLUT. In acelasi timp si alti oameni au aplicat pe acest anunt. Unul dintre ei numit Alex care a primit datele mele si numarul de telefon de la Dragos , m-a contactat prin telefon. Alex deoarece a avut probleme cu banca m-a rugat sa-l ajut . Alex a trimis o suma de 350 ron prin banca(western union) pe contul meu de BRD si m-a rugat sa trimit acesti bani catre Dragos pentru ca si el era dornic sa plece in strainatate. Eu din pacate l-am ajutat. Bani de pe contul de BRD am incarcat pe contul de REVOLUT si l-am trimis catre Dragos. Acest Alex s-a razgandit a doua zi si a cerut bani de la Dragos inapoi care promitea lui ca-l va trimite dar dupa aceea nu-a mai raspuns la telefon. M-a sunta acest Alex ca nu poata sa ea legatura cu Dragos.El zicea ca s-a gandit ca el are datele mele sa-i trimit eu bani de 350 ron in locul lui Dragos din bani mei. Eu am refuzat pentru ca el a dat bani catre Dragos si nu catre mine. Intr-un final acest Alex a mers la politie si ma reclamat pe mine si Dragos. Eu am toata extrasele de cont cu tranzactii atat de la BRD cat si de la REVOLUT. Luni sunt chemat de catre politie ca martor sa dau declaratii in acest caz.

Intrebarea mea este , Trebuie sa-mi fac grij? Pot sa fiu acuzat de ceva? Pot sa fiu acuzat de inselaciune?

Va rog sa-mi ajutati din punct de vedere juridic.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:15, 10 Februarie 2020
Buna ziua,
Implicarea dvs. in savarsirea unei infractiuni poate fi analizata doar urmare a probelor din dosar. Daca aveti probe, conversatii cu acest Alex si cu Dragos, martori pentru a va sustine versiunea, depuneti la politie. Este important sa mergeti cu un avocat care sa va asiste pe parcursul declaratiilor pentru a nu se intoarce situatia impotriva dvs.
Buna Ziua

Am fost astazi dimineata sa-mi depun declaratii , Am drept dovada extrasele de cont atat de la BRD cat si de la revolut pe care se vad tranzactiile . Mai am mesaje pe whats app privind discutiile cu acest Dragos.

Va ultumesc pt raspuns
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
molplayer, utilizator
In justitie ceea ce face diferența între profesioniști este interpretarea probelor.
Dacă vreti sa va apărați profesionist mergeți cu avocat iar daca vreti ceva haotic mergeți singur.
Este bine sa stiti ca asa cum un vinovat poate scapa de pedeapsa penală tot la.fel.si un nevinovat poate fi condamnat.
Justiția este ceva mult mai.complicat decât pare la o primă vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strainatate molplayer molplayer Buna Am o intrebare legat de un caz. Anul trecut am vrut sa plec in strainatate in Elvetia. Am aplicat pe un anunt gasit pe internet si am luat ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am și eu o problema și as vrea sa cer câteva ... Alexander99 Alexander99 Buna seara ! Am și eu o problema și as vrea sa cer câteva sfaturi .. Acum cca. 3-4 luni , o cunoștința m-a contactat pentru a-l ajuta cu niște bani , ... (vezi toată discuția)