avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate da o declaratie pe proprie răspundere in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate da o declaratie pe proprie răspundere in fata unui notar public?

Buna ziua as dori sa stiu daca se ia in considerare in fata judecatorului o declaratie in fata notarului?Persoana care mi-a spus ca va veni la tribunal s-a răzgândit fiind amenințată de socrii mei si poate sa ma ajute doar cu o declarație in care sa nu fie nevoită sa dea ochii cu ei.Si daca puteti sa imi spuneti cat costa o astfel de declarație?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:14, 10 Februarie 2020
Dacă are chef notarul va ia o astfel.de declaratie dar ei nu au chef de fel...
Mai exista si alte probleme de natura juridică care ar necesita sa mergeți la avocat sa le discutați aproape o oră.
Si strategia apărării ar trebui lămurită în același context.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu e vb ca are sau nu are chef notarul..
Nu va foloseste la nimic declaratia si daca o da.
Trebuie sa vina ca martora daca ati propus-o, daca nu vine in aceasta faza, va primi amenda si poate sa o aduca cu mandat de aducere.

Art. 313

Refuzul martorului de a se prezenta

(1) Împotriva martorului care lipseşte la prima citare, instanţa poate emite mandat de aducere.

(2) În pricinile urgente, se poate dispune aducerea martorilor cu mandat chiar la primul termen.

(3) Dacă, după emiterea mandatului de aducere, martorul nu poate fi găsit sau nu se înfăţişează, instanţa va putea proceda la judecată.

Art. 314

Imposibilitatea de prezentare

Martorul care, din cauză de boală sau altă împiedicare gravă, nu poate veni în instanţă va putea fi ascultat la locul unde se află, cu citarea părţilor.

Pt amenintare, daca chiar ii e frica, poate depune plangere la politie.
Spuneti dvs la instant aca martorul e amenintat si nu s eprezinta de frica.
Eu am folosit declaratii de notar dar stiu ca notarii nu au chef ca ies prea putini bani.
Este unul.din motivele pentru care avocații si notarii ar trebui sa aiba o activitate comună pe anumite lucruri.Ar trebui însă modificată legea si imi pare normal sa ii lasi in pace pe notari daca nu au chef atata timp cat exista avocați disponibili mai ales.cei tineri stagiari care ar avea chef si s-ar bucura de asa ceva.

Ca este sau nu relevant ține de strategie.
Nu e clar dacă ajuta sau nu pentru ca avocații discuta in detaliu ca sa se lămurească.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sunt două probleme nu toti notarii sunt de acord cu astfel de declarații și doi este posibil ca instanta sa nu o i-a în considerare.Nu va opreste nimeni sa depuneti o declarație în cadrul probei cu înscrisuri dar judecătorul va aprecia daca o valorifica sau nu.Declaratia de martor se administrează în față instanței,în condiții de contradictorialitate bla bla etc.Are dreptate colegul intrăm în discuții care exced un simplu raspuns pe forum.
.
Se poate emite si mandat de aducere daca martorul nu vine la audiere.
Eu am.avut mai multe situatii de acest fel in care am fost nevoit sa solicit mandat de aducere in procesul.civil.

Alte discuții în legătură

Neprezentarea martorului la divort? carmenioana01 carmenioana01 buna seara as avea si eu o intrebare...o cunostinta a intentat divort,fiecare a avut un martor dar al ei nu sa prezentat #-oiar avocata i-a spus ca nu mai pote ... (vezi toată discuția)
Proces civil de munca GavrisBogdan GavrisBogdan buna ziua as dori sa mi se raspunda si mie la o intrebare, am un proces civil de lucru am lucrat 6 luni la negru dupa care mi-a facut un contract pe 3 ani ... (vezi toată discuția)
Completare probatoriu? ramy84 ramy84 Daca in urma admiterii probei testimoniale a fost citat martorul propus iar acesta nu se prezinta pentru audiere, poate partea care a propus audierea acestui ... (vezi toată discuția)