avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentarea martorului la divort?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentarea martorului la divort?

buna seara as avea si eu o intrebare...o cunostinta a intentat divort,fiecare a avut un martor dar al ei nu sa prezentat #-oiar avocata i-a spus ca nu mai pote aduce alt martor.in cazut in care nici la a 2 infatisare nu se prezinta ce poate sa faca?cum il poate shimba sau aduce alt martor din moment ce i-a fost refuzat un al 2 martor?
Cel mai recent răspuns: Adelina Dumitru , Avocat 08:16, 18 Martie 2015
Buna seara!Potrivit dispozitiilor art 313 CPC "Împotriva martorului care lipseşte la prima citare, instanţa poate emite mandat de aducere."Drept urmare, in cazul in care refuza sa se prezinte se poate solicita instantei aducerea martorului cu mandat.In cazul in care nu se poate indeplini mandatul de aducere solicitati audierea unui alt martor pentru respectarea principiului egalitatii armelor, deoarece si cealalta parte a beneficiat de administrarea probei cu martori.Pentru motive temeinice se poate cere inlocuirea martorului.
martorul e vecinul paratului si nu mai vrea sa vina ca martor poate ii e frica de el.si doamna ar vrea sa o duca pe mama ei ca martor care la randul ei a fost batuta si amenintata de catre ginere...
Cel mai bine ar fi sa se solicite aducerea martorului cu mandat in instanta si sa se incerce suplimentarea probatiunii cu inca un martor-mama, iar daca instanta nu se va considera lamurita cu privire la unele aspecte legate de fond, cu siguranta va admite inca un martor.Se poate incerca, insa sta la aprecierea instantei daca va incuviinta.Ar trebui sa se comunice instantei si presiunile care se fac asupra martorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare probatoriu? ramy84 ramy84 Daca in urma admiterii probei testimoniale a fost citat martorul propus iar acesta nu se prezinta pentru audiere, poate partea care a propus audierea acestui ... (vezi toată discuția)
Martor proces Nonamenonumber Nonamenonumber Ce se intampla cu cineva care primeste citatie ca martor intr-un proces si nu se prezinta la Tribunal? (vezi toată discuția)
Bună seara,am nevoie de un răspuns în următoarea problema:lucrez ... Asena1 Asena1 Bună seara,am nevoie de un răspuns în următoarea problema:lucrez la o familie care au divorțat prin notariat,au un copil au semnat o convenție prin care ... (vezi toată discuția)