Bună seara,am nevoie de un răspuns în următoarea problema:lucrez la o familie care au divorțat prin notariat,au un copil au semnat o convenție prin care copilul o săptămână este la tata o săptămână la mama.de curând tatăl își dorește ca copilul sa aibă domiciliul doar la el iar mama sa îl viziteze(nu știu dacă e posibil eu va scriu ce își doreste)prin urmare mama nu este de acord cu acest lucru și este posibil sa ajungă în instanta.intrebarea mea ar fi pot fi chemata,citata ca martor în proces dacă eu nu sunt de acord sa merg în instanta de partea nici unuia dintre ei chiar dacă ma citează?ptr ca mi sa spus ca dacă ma citează și nu ma prezint pot fi adusa cu mandat.multumesc anticipat.
(1) Împotriva martorului care lipseşte la prima citare, instanţa poate emite mandat de aducere.
(2) În pricinile urgente, se poate dispune aducerea martorilor cu mandat chiar la primul termen.
(3) Dacă, după emiterea mandatului de aducere, martorul nu poate fi găsit sau nu se înfăţişează, instanţa va putea proceda la judecată.
art 187
(1) Dacă legea nu prevede altfel, instanţa, potrivit dispoziţiilor prezentului articol, va putea sancţiona următoarele fapte săvârşite în legătură cu procesul, astfel:
2. cu amendă judiciară de la 50 lei la 700 lei:
a) neprezentarea martorului legal citat sau refuzul acestuia de a depune mărturie când este prezent în instanţă, în afară de cazul în care acesta este minor;
nu vad de ce sa nu va prezentati daca sunteti citata si sa raspundeti cu buna credinta la intrebarile ce va sunt adresate. Daca va prezentati, nu inseamna ca sunteti de partea unuia sau altuia.
Martor in proces
lemia50
Buna ziua. Intr-un proces de divort au fost numiti doi martori. Intre timp unul din martori nu mai poate veni deoarece s- a mutat in alta localitate si are si ... (vezi toată discuția)