Intr-o noapte m-a oprit POLITIA RUTIERA si m-a amendat pe motiv ca am avut proiectoarele aprinse.I-am explicat ca din cauza gropilor le-am avut aprinse dar tot am luat amenda.Am vreo sansa la contestatie?
revino cu mai multe amanunte despre procesul verbal de constatare a contraventiei, art. de lege in baza caruia ai fost sanctional, conditiile in care s-a produs contraventia, etc. in functie de acesti factori ai putea avea, sau nu, sanse pentru anularea acestui proces verbal.
In primul rand trebuie sa sti ca contestatia impotriva unui proces verbal se face in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal la judecatorie.
Este dreptul dvs sa faceti contestatia....
Si verificati daca in procesul verbal nu se regasesc cauze de nulitate....a se vedea art 16 -17 din OUG 2/2001 actualizata.
Nu te mai agita cu proiectoarele (de ceata) pentru ca nu o sa ai castig de cauza pe fond(proiectoarele de ceata se aprind strict numai pe timp de ceata iar incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cf art. 108 alin.1 lit.b pct 8 cu 3pct. penalizare si 4-5 pct. amenda contraventionala) deci, daca vrei sa castigi cauta altceva(vreo chestie de procedura). De curiozitate, care gropi nu le vedeai cu proiectoarele normale?
Amenda proiectoare
izutza
Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)