avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

codul rutier

Intr-o noapte m-a oprit POLITIA RUTIERA si m-a amendat pe motiv ca am avut proiectoarele aprinse.I-am explicat ca din cauza gropilor le-am avut aprinse dar tot am luat amenda.Am vreo sansa la contestatie?
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 23:43, 11 Decembrie 2009
revino cu mai multe amanunte despre procesul verbal de constatare a contraventiei, art. de lege in baza caruia ai fost sanctional, conditiile in care s-a produs contraventia, etc. in functie de acesti factori ai putea avea, sau nu, sanse pentru anularea acestui proces verbal.
In primul rand trebuie sa sti ca contestatia impotriva unui proces verbal se face in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal la judecatorie.
Este dreptul dvs sa faceti contestatia....
Si verificati daca in procesul verbal nu se regasesc cauze de nulitate....a se vedea art 16 -17 din OUG 2/2001 actualizata.
Nu te mai agita cu proiectoarele (de ceata) pentru ca nu o sa ai castig de cauza pe fond(proiectoarele de ceata se aprind strict numai pe timp de ceata iar incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cf art. 108 alin.1 lit.b pct 8 cu 3pct. penalizare si 4-5 pct. amenda contraventionala) deci, daca vrei sa castigi cauta altceva(vreo chestie de procedura). De curiozitate, care gropi nu le vedeai cu proiectoarele normale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puncte penalizare proiectoare ceata mariustz mariustz Bun gasit, Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei. Pe internet am citit ca ... (vezi toată discuția)
Circulatia cu proiectoarele aprinse cdragus123 cdragus123 am fost amendat cu 4 puncte amenda pentru ca am circulat cu proiectoarele aprinse pe timp normal desi in lege art.108cu1 se da 2 puncte amenda (vezi toată discuția)
Amenda proiectoare izutza izutza Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)