Pot spune ca am fost omul nepotrivit un locul nepotrivit.
Eram cu un coleg si prietena lui la un concert la Romexpo, colegul meu fuma un joint ( mai avea cam jumatate, cca 4 cm), a vrut sa isi stranga cureaua si mi-a zis sa ii tin tigara. In acel moment eu am fost surprins de jandarmi cu nadravenia in mana,desi nu am fumat niciodata asa ceva si nici nu intentionam. In declaratie am scris ca am luat pe cineva la ocazia si si a uitat acea țigară la mine pe scaun, pentru a nu-l baga la inaintare pe colegul meu. O prostie mare am facut, desi eram nevinovat.
Am primit citatie sa ma prezint pe 14.02 la DIICOT la un domn Procuror.
Cum se va desfasura acel proces, ma va pune la detectorul de minciuni daca imi sustin ideea din declaratie? Sau sa spun adevarul, prin faptul ca acelui coleg ii aparținea?
Va multumesc anticipat!
Mergeți însoțit de avocat care sa aiba suficienta experiență in astfel de cazuri cu procurorii DIICOT.
Doar dupa ce avocatul discuta cu dvs. va puteti lămuri.
Dupa estimarea mea într-o oră avocatul va poate lămuri.
Este foarte important ca avocatul sa stie foarte bine ce are de facut pentru ca soarta dvs. depinde de avocat.Sfatul meu este sa nu incercati sa mergeți cu avocat asa aiurea doar ca sa aveti avocat.
Eu nu stiu ce aveti dvs de gand sa sustineti in fata procurorului ca sa anticipez ce se va intampla, recomandat este sa va angajati avocat si sa stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
Va sugerez sa dati o declaratie in care explicati situatia de fapt, una reala.
Propuneti martori care sa sprijine apararea dumneavoastra.
Valoarea probatoriilor este data prin coroborare.
Probele nu au valoare de dinainte stabilita.
Forta probanta a acestora este determinata prin aprecierea lor in ansamblu, prin interpretarea acestora.
Procurorul, daca aprecieaza ca nu exista un interes public in continuarea urmaririi penale, ca etapa a procesului penal, dispune renuntarea la urmarire penala, pe cale de ordonananta, putand sa dispuna in sarcina dumneavoastra o obligatie.(spre exemplu, aceea de a presta o activitate neremunerata , in folosul comunitatii ).
O astfel de solutie s-ar impune, fata de pericolul social concret pe care il prezinta fapta, conduita postinfractionala, mobilul, scopul savarsirii infractiunii, persoana faptuitorului.
Solutie este confirmata de instanta de judecata.( TRIBUNALUL, in speta),prin prisma legalitatii si temeiniciei.