avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Surprins in timp ce rulam o tigara cu marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Surprins in timp ce rulam o tigara cu marijuana

Buna seara,
S-a intamplat ca intr-o seara impreuna cu ceva prieteni sa iesim la un eveniment la un club din Bucuresti, dupa cateva beri prin club, am iesit afara sa fumam ( avand in vederea leagea actuala ) , eu mentionez ca imi fac tigarile singur, imi cumpar tutun, foite si filtre de la magazinele de profil pentru ca economisesc ceva banuti.
Mi-am rulat tigara mea, iar intre timp unul dintre prieteni, m-a rugat sa ii fac si lui un joint, am zis ca da, iar intre timp au venit si jandarmii. A urmat o seara pe sectie, cu declaratii, in care prietenul a recunoscut ca restul gasit asupra lui si jointul ii apartin, iar eu doar il ajutam, urmand sa il fumeze el cu alti amici.
Astazi am primit o instiintare de la DIICOT, in care sunt chemat la sediul lor intr-un dosar penal.
Vreau sa stiu la ce sa ma astept, eu nu fiind consumator ( am consumat o singura data, pe timpul cand existau acele SpiceShopuri,daca am scris corect, unde se gaseau asea zisele droguri legale, mi-a fost un rau de am zis ca daca scap nu mai mor niciodata, iar de atunci nu m-am mai atins de asa ceva ), intamplarea a facut sa fiu prins de jandarmi in timp ce le rulam tigara prietenilor din seara respectiva.

Suna ca in filmele cu prosti, totusi asta este adevarul si as vrea sa stiu ce urmeaza,ce ar trebui sa fac, avand in vedere ca nu am avut niciodata probleme cu politia.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:27, 13 Iulie 2016
Nu sunteți singurul care ați pățit asa.
Numai eu știu zeci de astfel de cazuri.

Nu veți fi trimis în judecata și condamnat.
E posibil însă să prestați munca în folosul comunității dacă nu exista argumente pertinente ca sa scăpați de asa ceva.
E posibil sa ajungeți și pe la consiliere...
Multumesc pt. acest raspuns cu toate ca este destul de tarziu, apreciez.

Am inteles, o sa ma prezit la data ceruta pe instiintare si probabil o sa imi ceara sa reproduc ce s-a intamplata inca odata.

Imi recomandati angajarea unui avocat?,avand in vedere ca prietenul pe care il ajutam a recunoscut toata vina, martorul a declarat si el ca eu il ajutam pe respectivul amic.

O seara frumoasa va doresc si multumesc inca odata pt. raspuns.
Procurorul o sa vrea sa afle de unde s-a cumpărat.

Fără avocat o sa va fie destul de greu la audiere probabil.
Avocatul poate sa fie util deoarece nu se fac abuzuri dacă avocatul ia atitudine când e cazul.
La cei de la DIICOT nu le plac nici consumatorii deoarece cred ca sunt posibili potențiali traficanți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu marijuana querry1234 querry1234 Salut. Am fost prins in urma unui control pe strada de catre civili cu o tigara in foita care continea 0.2 grame de marijuana. Am fost cooperativ. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Puscarie/amenda/nimic? gedac gedac Acum vreo 2-3 luni am fost chemat de niste prieteni intr-un club din Bucuresti, am zis sa ma duc si fix inainte de a ajunge cu 5 minute m-au sunat prietenii ... (vezi toată discuția)
Flagrant posesie marijuana Julian87 Julian87 In data de 07.02.2016 am fost prins cand fumam un \"joint cu marijuana \"pe strada (oras Bucuresti, sunt din Bucuresti) si vreau sa spun ca nu aveam nimic la ... (vezi toată discuția)