avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Puscarie/Amenda/Nimic?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Puscarie/Amenda/Nimic?

Acum vreo 2-3 luni am fost chemat de niste prieteni intr-un club din Bucuresti, am zis sa ma duc si fix inainte de a ajunge cu 5 minute m-au sunat prietenii mei si mi-au zis sa ne vedem undeva langa club... n-am inteles de ce. In fine m-am dus si am aflat ca baietii aveau niste iarba la ei si vroiau sa fumam... avand in vedere ca am citit despre efectele ierbii si faptul ca nu este nociva am zis sa fumez cu ei(de retinut ca nu am pus niciun ban/nu stiu de unde au facut rost ca eu doar ce ajunsesem). Datorita faptului ca o mare perioada de timp am fumat tutun rulat aveam cea mai mare dexteritate dintre ei si m-au pus pe mine s-o rulez asa ca am rulat si fix inainte sa pun limba sa lipesc tigara m-am trezit cu masina de politie in spate... in fine ne-au luat la sectie, am depus declaratii toti(am fost cooperant si le-am raspuns la toate intrebarile puse)... acolo nici 0.2 nu cred ca era... in fine am crezut ca am scapat ca pana la urma am picat ca musca in lapte si le-am explicat politistilor foarte politicos situatia... dar azi am primit urmatoarea citatie prin posta [ link extern ] ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:16, 16 August 2014
Linkul postat nu se poate vizualiza
Banuiesc ca vi s-a intocmit dosar penal si sunteti chemat pentru audiere. Daca aveti posibilitatea angajati-va avocat sa va asiste.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
gedac, utilizator
o sa ma duc maine sa vad dosarul exact cu tatal meu si a zis ca o sa aprecieze el daca e nevoie de avocat... pana la urma el ar finanta avocatul... dar asa in general pentru un 0.2 care nici macar nu era cumparat de mine ci de cei cu care am iesit... ce s-ar putea intampla cel mai grav?

ART. 4 Lege 143/2000
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

In prima faza este posibil ca procurorul sa dispuna evaluarea dvs de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
În funcţie de concluziile raportului de evaluare întocmit de centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog procurorul dispune, cu acordul dvs, includerea în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri

Alte discuții în legătură

Prins cu droguri din greseala de politie vally89 vally89 Buna ziua, acum cateva luni iesisem afara dintr-un club si aveam asupra mea 2 plicuri de praf, pana in 0,25 grame ambele cumparate de la un tigan in trecere, ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Andrei995 Andrei995 Buna seara, acum aproximativ 24 de ore am fost oprit la un control de rutina, care sa lăsat cu o percheziție și o prelevare de probe biologice... am ieșit ... (vezi toată discuția)
Citație de la diicot în urma unei verificări la care am fost găsit cu o cantitate foarte mică de marijuana. ce mi se poate întâmpla în cel mai rău caz? P. Adrian P. Adrian Buna ziua , am o problema , acum cateva luni mai exact in februarie am fost surprins pe strada detinand o cantitate f mica de marijuana (0,2-0,35). Am fost la ... (vezi toată discuția)