Citație de la DIICOT în urma unei verificări la care am fost găsit cu o cantitate foarte mică de marijuana. Ce mi se poate întâmpla în cel mai rău caz?
Buna ziua , am o problema , acum cateva luni mai exact in februarie am fost surprins pe strada detinand o cantitate f mica de marijuana (0,2-0,35). Am fost la sectie , declaratiile de vigoare si toate cele , am recunoscut fapta si mi au zis ca voi fi citat de domnii de la procuratura. A trecut atata timp incat am crezut ca m-au lasat in pace dar ieri au venit niste domni sa-mi inmaneze personal citatia (ghinionul meu este ca mama era acasa si ea a raspuns .. si a inlemnit cand a auzit). Acum intrebarea mea este ce mi se poate intampla in cel mai rau caz avand in vedere ca sunt la prima abatere in viata mea si cantitatea era mica. Ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca pe citatie nu scria nici ce fel de droguri detineam nici cantitatea, doar ca era pt consum propriu . Multumesc mult anticipat !
Nu se scriu pe citatie astfel de informatii.
Ati fost chemat la DIICOT sa va aduca la cunostinta calitatea de suspect, drepturile si obligatiile.
Nu sunteti obligat sa dati declaratie dar daca o veti face sa fiti asistat de avocat.
Este posibil sa scapati cu o solutie de netrimitere in judecata daca va aparati corespunzator.
Procurorul o sa va trimita la evaluare la centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Având în vedere cele învederate, slabe șanse să se dispună trimiterea în judecată, dar fiți diligent și asigurați-vă apărarea!
Nu vă speriați, după cum și colegul a arătat, veți beneficia de consultanță, ajutor specializat iar șansele să primiți o soluție de trimitere în judecată sunt infime dar, repet, luați-vă avocat, miza nu este neglijabilă.
Posesie marijuana
GabelloBtg
Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)