avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura posesie de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura posesie de droguri

Buna! In urma cu 3 luni am fost prins cu o cantitate de 0.5-0.6g de canabis de catre politia locală. Dupa ce am fost la sectie, mi s-a luat o declaratie in care am mentionat ca respectiva cantitate este pentru consum propriu (ceea ce era adevarat). De asemenea, tin sa Menționez ca este prima abatere de acest gen si ca nu mi-au fost luate amprente. La ce ar trebui sa ma astept in continuare? Cam dupa cat timp se trimite citația si care sunt urmatoarele proceduri? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
Uergur, utilizator
Urmeaza sa fiti audiat de DIICOT.
Daca va permiteti avocat puteti exercita acest drept.
Durata pana la citare depinde de mai multe lucruri.
Buna ziua! Multumesc de raspuns!

Ce poate determina durata citării? Este posibila grăbirea ei? deoarece va trebui sa plec din tara in curand.

Pe de alta parte, ce pedepse se pot acorda? Din punctul meu de vedere cantitatea este destul de mica. Un avocat din oficiu nu este suficient?

Multumesc
Daca vreti urgentare apelati la avocat.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Substanta gasita asupra dvs s-a trimis la expertizare. Dupa ce se primesc rezultatele si daca se confirma ca este drog, veti fi citat in calitatea de suspect de catre DIICOT.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4 din Legea 143/2000, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Pentru exercitarea unei aparari efective, angajati-va avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz stephen2001 stephen2001 Salutare, sunt din Bucuresti si am fost gasit de civili in vama veche cu o cantitate putina de mdma praf. Care sunt consecintele, este nevoie de avocat? (vezi toată discuția)
Posesie substante ilegale Tedy_r2 Tedy_r2 Salut, Am fost prins de catre jandarmerie, alaturi de un prieten cu 2 jointuri. acestia ne-au dus la cea mai apropriata sectie unde ne-au luat ... (vezi toată discuția)
Deținere canabis pentru consum Dxddsdd Dxddsdd Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru ... (vezi toată discuția)