avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis strain suspendat 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis strain suspendat 90 de zile

Buna seara! In data de 24.01.2020 ,in raza jud.Sibiu mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile,pt depasirea limitei de viteza cu 51km/h. Permisul a fost eliberat de autoritatile din Republica Moldova.
Am urmatoarele intrebari:
-Daca acum,dupa 18 zile de la suspendare fac o declaratie precum ca parasesc tara in 24 de ore,mi se poate inapoia permisul?
- Daca nu,ce pot face,sa nu astept 90 de zile, am nevoie de permis pentru munca.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 11:48, 14 Februarie 2020
Nasol moment...
Poți face. Art.113 al.11. Iei permisul și pleci în Moldova, Vezi că cei de aici au să spună celor de acolo ce ai făcut și mai departe ai să acționezi cum spune legea din Moldova.
Articolul 113
(1) Permisul de conducere se restituie titularului:
a) la expirarea perioadei de suspendare;
b) [Articolul 113, alin. (1) , litera B. din capitolul VII a fost abrogat la 29-iun-2007 de Art. I, punctul 54. din Ordonanta urgenta 69/2007]
c) la incetarea masurii de siguranta prevazute la art. 108 lit. c) din Codul penal;
d) [Articolul 113, alin. (1) , litera D. din capitolul VII a fost abrogat la 29-iun-2007 de Art. I, punctul 54. din Ordonanta urgenta 69/2007]
e) in baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat;
f) la incetarea cauzelor pentru care a fost retras permisul de conducere in conditiile art. 97 alin. (4) , certificata printr-un act medico-legal.
(11) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, impotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, restituirea documentului, inainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare inainte de data parasirii teritoriului Romaniei.
(12) In situatia restituirii permisului de conducere potrivit alin. (11) , Inspectoratul General al Politiei Romane comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.
(2) Permisul de conducere se restituie de catre politia rutiera in conditiile stabilite in regulament.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere la cerere, se poate? bună ziua, ... Reloaded912 Reloaded912 Anularea permisului de conducere la cerere, se poate? Bună ziua, am permisul suspendat din motive medicale. Deși sunt apt sa conduc nimeni și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mi s a suspendat permisul pe 90 de zile pentru neacordare ... Anonim12367 Anonim12367 Buna ziua, Mi s a suspendat permisul pe 90 de zile pentru neacordare prioritate ce a rezultat intru accident fara persoane vatamate/ nu au fost necesare ... (vezi toată discuția)
Restituire permis de conducere Kafeodorovici Kafeodorovici Buna ziua, Pe data de 21.11.2008, mi-a fost retinut permisul de conducere conform art.100 al. 3 lit. a din OUG nr.195 / 2002 ("nerespectarea semnificaţiei ... (vezi toată discuția)