avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

In luna iulie 2019 a fost pronuntat divortul definitiv. Pana la aceasta data nu am reusit sa deschid prces pentru partaj. Din aceasta casatorie avem un copil major. As vrea sa-mi precizati ce se intampla cu bunurile realizate impreuna (apartament, casnice, etc) in cazul in care el decedeaza, respectiv daca este urgent deschiderea acestui proces de partaj pentru partea care imi revine.
Cel mai recent răspuns: Ada Anca , utilizator 15:47, 11 Februarie 2020
Nu, partajul. il puttei face cand doriti, sigur ca lucrurile din acasa se vor devaloriza. Cine le foloseste acuma- casa, bunurile ? functie de asta, aveti sau nu interes sa cereti partajul acum sau altadata
Daca decedeaza, copilul ii mosteneste toata partea lui- asta daca nu se recasatoreste intrete timp fostul sot si mai face si alti copii, caz in care il mosteneste si sotia si toti copiii lui. Vb desigur, de partea fostului sot din bunuri. Pe dvs nu va afecteaza. Strangeti bani pana la un eventual parta pt a plati sulta mostenitorilor.
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire -partaj limac limac Doi soti divorteaza si nu au facut partajul - din motive obiective - unul dintre ei isi reface viata , se recasatoreste , isi cumpara masina si apartament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)
Daca fostul sot cu care am doi copii se recasatoreste iar apoi ... Florina02 Florina02 Daca fostul sot cu care am doi copii se recasatoreste iar apoi decedeaza cum se face succesiunea ? (vezi toată discuția)