avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire -partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire -partaj

Doi soti divorteaza si nu au facut partajul - din motive obiective - unul dintre ei isi reface viata , se recasatoreste , isi cumpara masina si apartament -daca dupa un anumit nr. de ani decedeaza unul dintre cei doi fosti soti - la mostenire celalat sot are dreptul numai la jumatatea celuilalt pana la data incheierii casatoriei-respectiv a pronuntarii divortului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:11, 3 August 2012
Da, bunurile existente pana la data pronuntarii divortului
Fostul sot nu mosteneste, are dreptul la jumatate din bunurile ce le-au cumparat in timpul casatoriei lor. Ce a achizitionat sotul dupa divort si in timpul casatoriei cu noua sotie, va mosteni sotia in concuresta cu alte categorii de mostenitori cu care vine in concurs.
Dreptul sotului divortat nu se pierde daca celalalt coproprietar decedeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial soți la a doua căsătorie, fiecare cu câte un copil: cum își pot proteja bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, în favoarea copiilor proprii? mon73key mon73key In cazul unei casatorii unul din viitorii soti nu are copii, dar celalalt are 1 copil major, Primul detine 1 apartament (in care vor locui) si 1 cont in banca, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o întrebare! in cazul in care mama decedează, ... Brigitta88 Brigitta88 Buna ziua! Am o întrebare! In cazul in care mama decedează, și singurul mostenitor este fiica, care este si căsătorită cu al doilea sot si are un ... (vezi toată discuția)
Mostenitor sau nu???? PAS22 PAS22 Va propun spre analiza urmatoarea speta: A si B casatoriti. In anul [b]1991[/b] cumpara impreuna un imobil, pe care urma a-l achita in rate, deci, bun ... (vezi toată discuția)