avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o întrebare! In cazul in care mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o întrebare! In cazul in care mama decedează, ...

Buna ziua!
Am o întrebare!
In cazul in care mama decedează, și singurul mostenitor este fiica, care este si căsătorită cu al doilea sot si are un copil cu primul sot, ginerele al doilea mosteneste ceva daca soția moare sau are loc partajul daca divorteaza din moștenirea mamei?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Brigitta88 , utilizator 14:30, 24 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La divorț soții împart bunurile lor comune (dobândite/cumpărate/construite în comun) iar nu bunurile proprii ale unuia dintre ei.
Bunurile moștenite de unul din soti sunt bunurile lui proprii și nu se împart la divorț.
Dar în cazul morții unuia dintre soți, celălalt soț moștenește o cotă parte (în speță o patrime) din TOT ce avea defunctul, indiferent de la cine avea ceea ce avea.
Va mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situație complicată într-o succesiune. Îmi puteți explica drepturile fiecărei părți? tomyblue tomyblue Buna seara, as dori sa aflu care este cota de mostenire a acestor 2 parti (cred ca in cazul sotiei ea are dreptul la cota parte a ceea ce s-a facut din ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)