avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie internationala

In ce conditii, sotul - cetatean strain cu domiciliul in austria- poate adopta pe copilul sotiei (ambii cetateni romani)?

Cunoasteti solutii practice?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:33, 27 Decembrie 2009
multumesc pt raspuns, dar este vorba de cetatean strain- sotul parintelui firesc al copilului. nu am gasit in site ceva care sa ma ajute in acest sens.

puteti sa ma lamuriti mai bine?
Nu cumva aceasta adoptie in familie se poate face si conform legii din Austria?
Legea este cea a cetateniei copilului.Prin urmare, sfatul meu este sa consultati un avocat roman , unul austriac sa vedeti ce condiitii va sunt mai favorabile.doptia , cf legilor romane este destul de complicata si va trebuie acordul tatalui natural al copilului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia internationala annarela annarela Care este procedura adoptiei internationale in urmatoarea situatie: viitorul adoptator (cetatean spaniol) este sotul parintelui firesc (cetatenie romana) ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol rasca anca rasca anca O persoana fizica cu domiciliul in Austria poate cumpara teren agricol in Romania ? (vezi toată discuția)
Divort julio julio Sint romäncä,träiesc de 3 ani in Austria,cäsätoritä cu un cetätean Austriac,am o fetitä de 6 luni näscutä aici si este Austriacä. Dacä mä intorc ... (vezi toată discuția)