avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Este legal sa oferi consultanta psihologica fara sa ai ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Este legal sa oferi consultanta psihologica fara sa ai studii?

Buna ziua. Eu am trecut prin niste probleme destul de grave din punct de vedere psihic, am reusit sa mi le rezolv singur, fara medicamente, am si scris o carte in acest sens, pentru a putea ajuta si alte persoane cu aceleasi probleme.
Intrebarea mea este: Eu nu sunt de specialitate, dar as putea sa ofer consultanta (platita) prin care sa ajut oamenii sa se vindece singuri de anxietate/depresie, aplicand intocmai metodele mele?
Trebuie neaparat sa termin o facultate de profil pentru a oferi o astfel de consultanta psihologica?
Este ilegal daca ofer aceasta consultanta oamenilor sau exista vreo cale (legala) prin care se poate "ocoli" aceasta obligativitate, de a fi de specialitate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:42, 11 Februarie 2020
Dacă acordați consultații psihologice exercitati profesia fara drept, fapta care constituie infracțiune.

Este un subiect delicat.
Daca ati scris o carte oamenii o pot citi.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Chiar si atunci cand omul care primeste consultanta de la mine semneaza un acord prin care este absolut constient ca nu sunt de specialitate dar este de acord, totusi, sa primeasca aceasta consultanta?
Procurorul va poate încadra juridic fapta in acest fel deoarece nu faptul că omul.cunoaste ca nu sunteti psiholog autorizat contează ci faptul ca exercitati profesia fara drept.

Însă...este posibil sa nu exercitati activitatea de psihologie.
Mergeți la avocat daca aveti probleme si analizează avocatul.cum.sa va apere in concret.
Apararile pot fi foarte inteligente si abile in astfel .de cazuri.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fac terapie online, gratuit, cu adolescenți care au nevoie de ajutor și nu își permit să meargă la psiholog. nu am studii în domeniu, pot fi acuzat că profesez fără drept de liberă practică? donsavas donsavas Buna ziua! Am si eu o intrebare. Din cate stiu,nu am voie sa profesez fara autorizatie,indiferent de domeniul in care lucrez. Am inteles ca e o fapta penala ce ... (vezi toată discuția)
Hipnoza - exista acte normative care reglementeaza aplicabilitatea? antipot antipot Vreau sa stiu ce anume spune legislatia romana despre hipnoza si aplicabilitatea ei. Pentru ca in america hipnoterapia a ajuns sa fie considerata o terapie, ... (vezi toată discuția)
E timpul zeilor Musoiu agota Etelka Musoiu agota Etelka Aici gasiti un reportaj cu Popper Peter .A fost publicat in Magyar Hirlap de reporterul Pogany Ira , in data de 25 ianuarie 1997 R: Sunteti psiholog si ... (vezi toată discuția)