avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... functionare comitet executiv asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

functionare comitet executiv asociatie de proprietari

Buna seara, am si eu niste nelamuriri legate de functionarea comitetului executiv al asociatiei:
1. art 55 alin 4 din legea 196 spune ca deciziile comitetului executiv se semneaza de toti membri comitetului. ce se intampla daca unul din membri refuza sa semneze?
2. sedintele comitetului executiv pot sa aiba loc daca nu sunt prezenti toti membri? ce se intampla daca unul din membrii este indisponibil o perioada?
3. corespondenta asociatiei trebuie avizata de comitetul executiv. asta inseamna ca membri comitetului executiv semneaza toata corespondenta? daca da, ce se intampla daca unul din membri refuza sa semneze o scrisoare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:38, 11 Februarie 2020
1-Se consemneaza in procesul verbal al sedintei aspectul ca un membru al comitetului refuza sa isi asume hotararea si eventual motivatia acestuia
2-Sunt dese situatiile in care nu pot participa la sedinta toti membrii comitetului executiv
Se consemneaza in procesul verbal membrii comitetului prezenti si cei absenti
3-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care reprezinta si apara interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti
Daca asociatia are un reprezentant legal,corespondenta asociatiei de proprietari urmeaza fie semnata de catre presedintele de asociatie care este si presedintele comitetului executiv al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii c.e asociatie de proprietarri ionelpascaru ionelpascaru In legea 196/2018, la art. 55, alin 4 se zice: \"Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul unic de procese-verbale al asociaţiei de ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarilor tomasso tomasso In debutul adunarii generale un membru al asociatiei refuza sa semneze tabelul de prezenta motivand ca va semna la sfarsitul adunarii, imediat presedintele ... (vezi toată discuția)
Presedintele de asociatie semneaza fara procura costy_online costy_online Presedintele de asociatie, care este de altfel si administrator semneaza procesul verbal al Adunarii Generale in numele altor persoane fara imputernicire ... (vezi toată discuția)