avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama nu respecta hotararea judecatoreasca privind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama nu respecta hotararea judecatoreasca privind autoritatea parinteasca comuna a fiicei noastre

In urma cu 2 ani am obtinut o hotărâre judecatoreasca privind execitarea autoritatii parintesti in comun cu fosta, iar domiciliul fiicei mele (in prezent are 3 ani si 8 luni) a fost stabilit la adresa ei.
Eu muncesc in afara si vin in tara de 4-5 ori pe an, ocazie cu care pentru a imi lua fiica la mine asa cum spune programul stabilit, de aproape fiecare data trebuie sa apelez la politia de proximitate ca aceasta sa mi-o dea. In cele din urma o doamna de la politia de proximitate i-a adus la cunostinta ca este infractiune daca nu mi-o da la program si a inceput sa se conformeze.
In timpul in care sunt plecat, tot conform programului are obligatia sa mi-o dea la telefon (sa o vad si sa vorbesc cu ea pe whatsapp) in sa pana in prezent aceasta nu m-a lasat niciodata sa vorbesc si sa o vad pe whatsapp. Ba mai mult mi-a blocat nr de tel sa nu o mai sun si nu o pot contacta decat prin email.
Ce e de facut in acest sens? Cum o pot constrange legal sa ma lase sa vorbesc cu copilul la telefon si cum o pot trage la raspundere pentru atatea luni in care nu am putut vorbi cu copilul?
In paralel, pe parcursul lunilor cand nu sunt in tara si chiar daca as fi in tara, ori de cate ori ea trebuie sa plece din oras pentru mai multe zile in interes de serviciu, intrucat nu e in relatii bune cu parintii si fratii ei, o lasa pe fiica mea la verisoara ei, pe care atat eu cat si alte cunostinte de ale mele au vazuto in parc sau in oras fumand de mana sau in brate cu fiica mea, ba mai mult stiu ca la ea in casa atat ea cat si sotul ei funeaza in casa.
Atat ca tata cat ai in baza autoritatii parintesti comune i-am cerut si i-am impus de multe ori sa nu mai lase copilul in grija acestei femei (si sa o duca la parintii mei de care este foarte atasata) insa nu ii pasa de ce spun eu sau de faptul ca acea femeie nu are in atentie sănătatea copilului meu.
Ce e de facut in acest sens? Cum sa o constrang legal sa nu imi mai lase fiica in grija acestei femei si cum o pot trage la raspundere ca nu ii pasa de sanatatea copilului, lăsând-o cu aceasta femeie care fumeaza cu copilul meu in brate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai3884 , utilizator 00:15, 13 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu mai fiti nevoit "sa-i impuneti" fostei dvs sotii cum sa procedeze cu "copilul meu" de ce nu va intoarceti dvs in tara sa preluati copilul si sa-l cresteti?
Ați putea reveni în tara și cere domiciliul copilului la dumneavoastră în străinătate.
Trimiteți mail de fiecare data când nu ați putut vorbi cu copilul conform sentinței judecătorești, atașați printscreen cu ora și data. După trei asemenea "scăpări" anunțați Protecția Copilului ca s-a început alienarea minorului și politia pentru plângeri pentru încălcarea masurilor de încredințare a minorului.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
When, utilizator
Mulțumesc pt sfat, insa daca nu ati observat, in Romania nu exiata viitor. Aici unde sunt la momentul potrivit ii voi putea da sansa la un viitor mai bun fiicei mele.

proastasatului a scris:

Ca sa nu mai fiti nevoit "sa-i impuneti" fostei dvs sotii cum sa procedeze cu "copilul meu" de ce nu va intoarceti dvs in tara sa preluati copilul si sa-l cresteti?

Am fost deja la Protectia Copilului, in Decembrie anul trecut si a ramas ca vor discuta cu fosta, insa pana in prezent nu se vede nici o schimbare.
Am discutat in repetate randuri si cu cei de la politie si mi-au spus ca nu se poate proba ca nu mi-a dat copilul la telefon.

When a scris:

Ați putea reveni în tara și cere domiciliul copilului la dumneavoastră în străinătate.
Trimiteți mail de fiecare data când nu ați putut vorbi cu copilul conform sentinței judecătorești, atașați printscreen cu ora și data. După trei asemenea "scăpări" anunțați Protecția Copilului ca s-a început alienarea minorului și politia pentru plângeri pentru încălcarea masurilor de încredințare a minorului.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai mergeți, faceți notificați în scris peste tot.
Puteți proba cu desfășurătorul ca la data de ati sunat copilul, cât a durat apelul, eventual sa între căsuța vocala. Trimiteți sms cu 10-15 minute înainte sa sunați, apelați, apoi sms din nou ca nu vi s-a răspuns.
Normal ca puteți dovedi. Printscreen după desfășurător, copie după factura dacă va întra căsuța vocala și plângere la politie.
Totul în scris cu confirmare de primire.
Puteți sa și executați hotărârea.
Vorbitul nu va ajuta.
Căutați copilul, notificați mama ca la fiecare 3 zile în care nu știți unde va e copilul o sa anunțați politia de dispariția fetei și se va satura. După prima amenda se va calma.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de ... blakkiss blakkiss buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de 13 ani, avem scris in actele de divort custodie comuna, platesc pensie alimentara. baiatul are ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. INtrucat tatal ei si niciun membru al familiei ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns cumy cumy Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)