avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce risc să pățesc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce risc să pățesc

În urma unui conflict între tatăl meu si vecin,tatăl meu a fost lovit. Eu am intervenit și l-am lovit pe vecin.Ce risc să pățesc dacă nu mă împac cu el?...mentionez că are certificat medico legal de 3-5 zile și un martor. Conflictul a fost incep de el.
Bine ar fi fost sa-si scoata certificat medico=legal si tatal dvs.
Dar, pentru 3-5 zile ingrijiri medicale nu reprezinta infractiune.
Cel mult va poate cere daune pe cale civila.
Daca depune plangere penala, veti fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 193 alin. 2 c.p., fapta care se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
Avand in vedere cele descrise de dvs, se poate incerca o aparare prin care sa invocati savarsirea infractiunii in stare de provocare.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Bucur Lucian Bucur Lucian In data de 04.11.2017 copilul meu a fost batut intrun club din Bucuresti.La cateva zile dupa fapta,am depus o plangere penala avand un certificat medico-legal ... (vezi toată discuția)
Lovire persoana de catre agent de securitate danbcdro danbcdro Sunt agent de securitate echipaj mobil si fiind in timpul serviciului am lovit o persoana care necesita 5-6 zile de ingrijiri medicale Acesta a facut plangere ... (vezi toată discuția)