avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze la succesiune: cei care renunță pot pune o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze la succesiune: cei care renunță pot pune o clauză conform căreia să nu poată fi vândut apartamentul?

Buna ziua

Suntem cinci surori si urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal nostru. Asa cum s-a decis cu multi ani in urma, doua dintre noi vor mosteni apartamentul. Intrebarea mea et urmatoarwa: noi, cele care renuntam, punem pune o clauza conform careia sa nu poata fi vandut apartamentul?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:22, 13 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu din pacate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate. O dată pentru că la succesiune nu se pot adauga clauze, pentru ca nu e un contract ci o transmisiune pentru cauza de moarte, care operează in temeiul legii, apoi pentru că opțiunea succesorala (in cazul dvs renunțarea) facuta sub condiție este lovită de nulitate absolută și în ultimul rând pentru că un bun nu poate fi inalienabil, decât dacă justificati un interes serios si legitim
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
raluk0207, utilizator
acest răspuns util
Dacă renunțați la moștenire, atunci deveniți la fel de străine de acea moștenire precum sunt și eu.
Și în acest caz, puteți să puneți tot atâtea condiții câte aș putea să pun și eu - adică NICIUNA.

Moștenirea mai conține și altceva in afară de ap?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
romascanu, moderator
Da. Locul de veci, la care nu am vrea sa renuntam. Nici asta nu se poate? :)
acest răspuns util
Nu, pentru ca optiunea succesorala este indivizibila.
Adica fie acceptati TOT, fie renuntati la TOT.
Nu puteti accepta doar anumite bunuri si renunta la altele.

Alte discuții în legătură

Cedare parte de mosternire cu o conditie. zzanetta zzanetta Vreau sa cedez patea de mostenire dupa parinti surorii mele si sa poata intabula casa parinteasca dar as vrea cu conditia sa nu poata vinde partea mea cedata ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Donatie/contract v-z cu clauza de a nu instraina marius_sym marius_sym Buna ziua! Exista o modalitate prin care parintii sa poate lasa casa copiiilor,dar cu o clauza ca acestia sa nu o poata vinde? Se poate intelege problema: ... (vezi toată discuția)