avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul copilului

Bună seara, tuturor!
În urma cu 10 ani am divorțat, iar copilul rezultat din căsnicie, conform sentinței de divorț mi-a fost încredințați mie. Domiciliul, atât pentru mine, cât și pentru copil, a rămas la aceeași adresa, loc în care am continuat sa locuim toți trei. In acest timp de la divorț, relația cu fostul meu soț a devenit mult mai buna, iar în urma cu 2,6 ani am mai dat naștere unui băiețel. Menționez în ca în aceasta perioada nu ne-am recăsătorit, deși am locuit amândoi la același domiciliu. Întâmplarea face că de apoximativ cinci luni, am decis sa punem punct relației noastre, motiv pentru care, împreună cu copiii, m-am mutat cu chirie. Întrebările mele sunt cum trebuie sa procedez și unde trebuie sa ma adresez pentru a obține o hotărâre ca domiciliu copilului provenit din perioada de divorț sa fie tot la mine?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
Cristina crystina, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:33, 13 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu toate actele la avocat.
Aveti sanse sa rezolvati.
Formulati o actiune la instanta din sectorul unde v-ati mutat, solicitand stabilirea domiciliului minorului la dvs, exercitarea autoritatii parintesti in comun, pensie de intretinere, etc.
Banuiesc ca minorul a fost recunoscut de catre tata, nu-i asa?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați acțiune prin care să cereți ca autoritatea părintească să se exercite în comun, locuința copilului să fie la dvs, iar tatăl să fie obligat la plata unei pensii de întreținere.
Da, bineînțeles!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Formulati o actiune la instanta din sectorul unde v-ati mutat, solicitand stabilirea domiciliului minorului la dvs, exercitarea autoritatii parintesti in comun, pensie de intretinere, etc.
Banuiesc ca minorul a fost recunoscut de catre tata, nu-i asa?

Am înțeles!
Atunci procedați cum v-am sfătuit!
Cu stimă!

Alte discuții în legătură

Vreau să-mi cresc copilul Alinaalina90 Alinaalina90 Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și ... (vezi toată discuția)
Divort Gabriela1800 Gabriela1800 Buna seara ma numesc gabriela sunt casatorita de 3 ani relatia mea cu sotul nu mai merge mam mutat acasa la ai mei de o saptamana de cam o luna am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Custodie si pensie alimentara Flo123 Flo123 Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in ... (vezi toată discuția)