avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nedeclarare valoare consum gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nedeclarare valoare consum gaze

Buna ziua! Avem contor gaze în fiecare apartament, iar consumul trebuie declarat lunar,până pe data de 10 a lunii,altfel, conform unei hotărâri a A.P a blocului(se pare) , se vor imputa 4mc/persoana; In ultimul an nu am citit valoarea/declarat-o, motiv pt care am achitat lunar 12 mc. Acum,după un an, am citit valoarea consumată și am constatat că în 12 luni am consumat sub 30 mc. Am întrebat Administratorul și Președintele daca se va calcula o regularizare având în vedere cele de mai sus și mi s-a comunicat că regularizarea se va face , cf legii, pe 3 luni. Ideea este că eu am făcut citirea in februarie ,pe data de 5, dar am impresia că deși nu este calculată încă, mi se va percepe taxa pt 12 mc gaze și pe luna ianuarie. Este corectă informația primită din partea Administrației, se poate face regularizare pe maxim 3 luni, sau la valoarea de pe contor și ce va presupune aceasta regularizare: 3 luni consum 0? Este decizia de a se imputa o valoare fixa celor care nu declară valoarea consumului legală,daca s-a luat aceasta hotărâre la nivel de asociatie? De când ar trebui sa se ia în calcul valoarea declarată de mine?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
IR2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: IR2020 , utilizator 08:25, 14 Februarie 2020
Stimabile,
Se pare ca vina principala o purtati dvs. Daca este o regula, din ce cauza nu o respectati? Consumul de apa cum / cand il declarati? Este asa de greu sa intrati in rand cu lumea?
Banuiesc ca la nivelul asociatiei aveti un regulament intern, ceva ce trebuie respectat de catre toti proprietarii, insa va intreb - asociatia nu are un grafic periodic (de obicei la 3 luni) de verificare a indecsilor, la apa, la gaz - ceva de genul acesta?
Ca sa va reglati, dati consum cate 1 m pe luna, pana ajungeti la valoarea reala.
@vali m,
La noi nu se agreeaza asemenea metoda.
Daca s-a facut o gresela, nici nu mai conteaza cine este de vina, se intocmeste o nota de constatare (com. executiv) si se da o solutie / dispozitie catre administrator.
In fine, cum am mai spus, la nivelul AP trebuie intocmit un Regulament care va fi adus la cunostinta tuturor proprietarilor prin care sa se stabileasca niste norme, proceduri de lucru intre proprietri - as. proprietari.
Sigur, mai sunt si alte chestiuni ce trebuiesc prevazute in acest RI, iar cele cu cititul si predatul indecsilor la o anumita data si prezentarea situatiei la sediul asociatiei si ce se intampla cand un proprietar nu prezinta aceste date la asociatie, cum se regularizeaza, etc. sunt chestiuni obligatorii.
Vedeti ce se intampla in situatia descrisa? Proprietarul pretinde ca el are dreptate, daca intrebi as. prop.,cei de acolo zic ca dansii au dreptate, daca mergi in instanta, o sa se gaseasca alta "dreptate" si asta din lipsa unei proceduri, discutata si aprobata in AGP.
Succes!
''...Daca s-a facut o gresela, nici nu mai conteaza cine este de vina, se intocmeste o nota de constatare (com. executiv) si se da o solutie / dispozitie catre administrator....''...nu vad rostul birocratiei...E cel mai simplu sa dea un consum mai mic lunar. Nu ar deranja pe nimeni,mai ales ca nu a deranjat pe nimeni cand a platit in plus.
Noi nu procedam asa.
Acest lucru depinde de modul in care conducerea unei asociatii intelege sa rezolve aceste chestiuni.
Practic, eu asta am vrut sa zic.
Stima, AG.

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)
Plata apei la pausal cristinutza_craiova cristinutza_craiova Buna seara, Am apometre montate si la baie, si la bucatarie, insa nu duc citirea lor decat o data la cateva luni, din aceasta cauza mi s-a pus la plata apa la ... (vezi toată discuția)