avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nedeclarare valoare consum gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nedeclarare valoare consum gaze

Buna ziua! Avem contor gaze în fiecare apartament, iar consumul trebuie declarat lunar,până pe data de 10 a lunii,altfel, conform unei hotărâri a A.P a blocului(se pare) , se vor imputa 4mc/persoana; In ultimul an nu am citit valoarea/declarat-o, motiv pt care am achitat lunar 12 mc. Acum,după un an, am citit valoarea consumată și am constatat că în 12 luni am consumat sub 30 mc. Am întrebat Administratorul și Președintele daca se va calcula o regularizare având în vedere cele de mai sus și mi s-a comunicat că regularizarea se va face , cf legii, pe 3 luni. Ideea este că eu am făcut citirea in februarie ,pe data de 5, dar am impresia că deși nu este calculată încă, mi se va percepe taxa pt 12 mc gaze și pe luna ianuarie. Este corectă informația primită din partea Administrației, se poate face regularizare pe maxim 3 luni, sau la valoarea de pe contor și ce va presupune aceasta regularizare: 3 luni consum 0? Este decizia de a se imputa o valoare fixa celor care nu declară valoarea consumului legală,daca s-a luat aceasta hotărâre la nivel de asociatie? De când ar trebui sa se ia în calcul valoarea declarată de mine?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
IR2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: IR2020 , utilizator 08:25, 14 Februarie 2020
Va mulțumesc pt răspunsuri!
Așa este, vina îmi aparține, deoarece nu am predat consumul lunar; Ceea ce nu am precizat mai sus este că în decursul unui an, am consumat aproximativ 24 MC gaze, iar faptul că nu i-am declarat la timp m-a făcut să plătesc cu 120 mc mai mult!(4 MC de pers *3 pers* 12 luni) . Citirea apei și a căldurii se face prin "unde radio" , iar regularizarea/verificarea se face 1 data sau de doua ori pe an; Ceea ce nu îmi este clar este daca eu am dreptul că din cei 120 mc de gaze plătiți în plus să recuperez, întrucât dl Administrator,împreună cu Președintele, au refuzat să îmi explice cum se va proceda concret. Nici nu mi-au pus la dispoziție indexul actual (presupun că la ultima valoare declarată au adăugat lunar 12 mc)
Ar fi normal,după părerea mea,că întreținerea pe ianuarie(necalculata încă la data de 5 februarie) să arate aceasta regularizare;
De la ce valoare vor calcula pe viitor? De la cea predată de mine in februarie,lunar? Vor considera faptul că pe hârtia predată,fiindcă indexul vechi data de 1 an, eu am predat practic un consum de 24 MC?! Pt că nedandumi-se un index actual,nu am avut cat sa scriu că am consumat in ianuarie...
Repet,îmi asum consecințele, dar nu pot sa nu mă întreb: daca lunar eu am platit 8 MC in plus și la fel că mine încă două-trei apartamente, oare la regularizare nu ar trebui sa vedem că alte apartamente nu au declarat corect valorile? Toate pierderile se pun la noi,cei care nu am declarat? Suntem soluția pt PAUSAL??
Cum vor plăti aceste apartamente sumele pe care le datorează (regularizare) și unde vor merge acești bani??
Chiar nu am niciun drept de a recupera o parte din suma plătită în plus întrucât o hotărâre a Asociației practic mă amendează??

Adam Grecu a scris:

Stimabile,
Se pare ca vina principala o purtati dvs. Daca este o regula, din ce cauza nu o respectati? Consumul de apa cum / cand il declarati? Este asa de greu sa intrati in rand cu lumea?
Banuiesc ca la nivelul asociatiei aveti un regulament intern, ceva ce trebuie respectat de catre toti proprietarii, insa va intreb - asociatia nu are un grafic periodic (de obicei la 3 luni) de verificare a indecsilor, la apa, la gaz - ceva de genul acesta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)
Plata apei la pausal cristinutza_craiova cristinutza_craiova Buna seara, Am apometre montate si la baie, si la bucatarie, insa nu duc citirea lor decat o data la cateva luni, din aceasta cauza mi s-a pus la plata apa la ... (vezi toată discuția)