avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical de la medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical de la medic de familie

Buna ziua,
in 2019 am beneficiat de concediu medical , si anume : in perioada 7-15.01.2019 (9 zile) acordat de medicul de familie, iar in perioada 16.01-8.03.2019 (52 zile) de la medicul specialist. Va rog sa-mi spuneti daca in cele 30 de zile de concediu medical pe care le poate acorda medicul de familie in 12 luni, sunt incluse si zilele de concediul de la medicul specialist. Din ce data pot solicita un alt concediu medical de la medicul de familie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 13 Februarie 2020
Nu sunt incluse ...

Norme de aplicare a OUG 158/2005
Art. 20
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în una sau mai multe etape.

(2) În cazul menținerii incapacității temporare de muncă pentru aceeași afecțiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice, până la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnăvire.

(3) Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăși 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia. După totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Buna seara, Va rog sa mi spuneti cat concediu medical poate da medicul de familie intr o luna in urma iesirii din spital si daca este posibil ca un medic ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa 10 zile de la medicul de familie marius.sy marius.sy Buna ziua, Sufar de enterocolita, care a durat ceva mai mult decat asteptat, consumand cele 10 zile lunare ce le pot primi de la medicul de familie. Pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Ramonaioannaa Ramonaioannaa Buna! Cat concediu imi poate acorda medicul de familie? As vrea 10 zile in iulie. Ultimele zile ale lunii iulie. As mai putea sa imi iau 10 la inceputul lui ... (vezi toată discuția)