Sufar de enterocolita, care a durat ceva mai mult decat asteptat, consumand cele 10 zile lunare ce le pot primi de la medicul de familie. Pentru consultatii de specialitate la Gastroenterocolog am fost la clinica privata si de acolo pe langa un raport medical am primit si o adeverinta medicala. Legal, in baza unei consultatii specialiste medicul de familie imi mai poate prelungi concediul medical sau medicul specialist la care ma duc trebuie sa fie neaparat medic specialist a unei institutii de stat?
Norme deaplicare a OUG 158/2005
art. 20
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în una sau mai multe etape.
(2) În cazul menținerii incapacității temporare de muncă pentru aceeași afecțiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice, până la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnăvire.
(3) Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăși 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia. După totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevăzute de lege.
Concediu medical
Buna seara,
Va rog sa mi spuneti cat concediu medical poate da medicul de familie intr o luna in urma iesirii din spital si daca este posibil ca un medic ... (vezi toată discuția)