avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum se face întăbularea fară acte?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum se face întăbularea fară acte?

Bună ziua,am și eu o întrebare:soacra locuiește într-o casă care este pe acte a fostului socru al ei și are și o grădină. Pe grădină are un proces verbal care arată că a cumpărat-o cu o anumită sumă de la proprietar în prezența mai multor martori,fiecare cu semnătura lui,așa cum se făcea mai demult. Problema este că această hârtie nu este datată...atâta numai că,martorii care s-au semnat atunci,nu mai sunt în viață. Acuma,dacă soacra vrea să treacă pe noi casa și grădina,ce trebuie făcut,legal vorbind,să reușească acest lucru, ținând cont de faptul că această casă este pe numele fostului socru care a decedat de 24 de ani,dar soacra apare locuind la adresa respectivă de 51 de ani. Deci,de 24 de ani de la moartea socrului ei ea apare ca plătind impozit pe casă și grădină... Menționez și faptul că soțul ei este și el decedat de 27 de ani... Pe casă, singurul act care-l are este un extras de carte funciară care dovedește faptul că grădina și casa sunt ale socrului ei decedat... Vă mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: emiliano zapata , utilizator 14:34, 13 Februarie 2020
1. Actiune in instanta.

2. Intabulare pe cale administrativa. Face succesiunea dupa fostul socru, se inscrie proprietatea pe mostenitori, iar acestia vand legal la notar. Asta inseamna sa aveti incredere foarte mare si relatie buna cu rudele respective.

3. Daca plateste impozit si are rol fiscal, se poate inscrie cu o adeverinta emisa de primarie, in baza legii 7/1996 art. 41 alin 10.
Vă mulțumesc mult,stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cadarg cadarg As dori sa ma lamuriti cu urmatorul aspect .Eu vreau sa intabulez o casa cu gradina dar pe titlul de proprietate este trecuta si o sora de-a socrului care nu a ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)
Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)